Lastige brand in ambassade van Kameroen | Regio15.nl

Lastige brand in ambassade van Kameroen

Den Haag - Vannacht brak er brand uit in de ambassade van de republiek Kameroen aan de Amaliastraat.


Waarschijnlijk is de brand in de meterkast ergens in de kelder of op de begane grond begonnen. Op dat moment was er niemand in het pand aanwezig.

De brand verspreidde zich verticaal door de leidingschacht. Uiteindelijk stond zelfs de zolder in brand. De brand bevond zich 'tussen de plafonds' en dreigde zich nog verder uit te breiden naar het naastgelegen pand. Om voldoende personeel ter plaatse te hebben om dat te voorkomen werd er opgeschaald naar 'zeer grote brand'. De panden zijn gebouwd rond 1860 en daarom niet het meest moderne op het gebied van brandpreventie.

Het vuur is bestreden door brandweereenheden uit Den Haag en Honselersdijk, met ondersteuning uit onder andere Pijnacker-Nootdorp, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer en Wateringen.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Die rookwolk en stank trok zo'n beetje richting de Nassaubuurt en het Benoordenhout en heeft daat mogelijk stankoverlast veroorzaakt.

Uiteindelijk lukte het om de brand in het pand onder controle te krijgen, en uitbreiding naar het naastgelegen pand te voorkomen. Wel is er aanzienlijk schade aangericht: door de brand en door de sloopwerkzaamheden die de brandweer heeft moeten verrichten om de laatste vuurresten te blussen.

Rond 06:45 werd het sein 'brand meester' gegeven.

Foto's en video: Ferrie van der Geer en Rene Hendriks

Jp4hx0.JPG

1wctXh.JPG

rj7U5I.JPG

y2XlHw.JPG

mXPFLk.JPG

EBQoFL.JPG

4aAKT3.JPG

cHSmkT.JPG

uCekw2.JPG

0byGnO.JPG

FKGJs9.JPG

fHfhfz.JPG

TeVyN2.JPG

eJaRQt.JPG