Vrouw gered bij gasbrand Noordpolderkade

Den Haag - Een vrouw is vanmorgen door de brandweer uit een woning gered.

De brand in een pand aan de Noordpolderkade ontstond door onbekende oorzaak in de meterkast. Daarbij raakte ook het gas uit de gasleiding in brand.

Als dat gebeurt, is het levensgevaarlijk om het uitstromende gas te blussen, want dan stroomt er onverbrand gas in een woning waar vermoedelijk ook vuurresten aanwezig zijn. In plaats daarvan laat men het gas 'opbranden' en houdt de brandweer de brand onder controle. Zodra de energieleverancier ter plaatse is, kan die de gastoevoer afsluiten waarna de situatie veilig is. 

Door de gasbrand kon een vrouw op de eerste etage haar huis niet meer verlaten. Zij is met een ladder aan de achterkant van de woning door de brandweer in veiligheid gebracht, en daarna door de bemanning van de ambulance gecontroleerd op rookinhalatie. Dat geldt ook voor een kind uit een naastgelegen woning. Beiden bleken niet naar het ziekenhuis te hoeven.

In totaal zijn zeven woningen ontruimd. De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'.

Rond 09:45 was de gastoevoer door Stedin afgesloten, en de brand dus onder controle. De brand- en waterschade aan de getroffen woning zal aanzienlijk zijn. Team Brandonderzoek komt ter plaatse om te onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.

De getroffen woning is voorlopig onbewoonbaar; voor de bewoners wordt vervangende woonruimte gezocht. Er wordt nu gekeken of de buren wel naar hun woning kunnen terugkeren.

Video: Robert Johnson

Video: Ferrie van der Geer

Foto's: Ferrie van der Geer

vzW4bS.JPG

HrubT0.JPG

NCwsUn.JPG

PQOvMU.JPG

9un58S.JPG

PoFA3x.JPG

aBWumo.JPG

r9m05q.JPG

zFfo1G.JPG

Iw8046.JPG

BO77Nb.JPG

4IeTxx.JPG

0kH7X0.JPG

MXO0TS.JPG

rZ79sk.JPG

gdEA67.JPG

8t1VA0.JPG

gcenya.JPG

iOhwkZ.JPG