32 woningen ontruimd bij zeer grote brand in appartementencomplex | Regio15.nl

32 woningen ontruimd bij zeer grote brand in appartementencomplex

Zoetermeer - Een brand in een appartementencomplex is zondagmorgen opgeschaald naar 'zeer grote brand'.


De brand ontstond omstreeks tien voor vier op een balkon van een woning van appartementencomplex Jacob du Mee aan de Van Aalstlaan. Bij aankomst van de brandweer waren de vlammen zichtbaar.

Een hoogwerker heeft onder andere ondersteuning geboden bij het blussen van de brand. Er werd opgeschaald naar 'middelbrand', daarna naar 'grote brand' en vervolgens naar 'zeer grote brand'.

Brandweereenheden uit onder andere Zoetermeer, Wateringen, Pijnacker-Nootdorp, Benthuizen (Hollands-Midden), 's-Gravenzande, Loosduinen en Leidschenveen hebben ondersteuning geboden. 

Veertien bewoners zijn onderzocht door personeel van verschillende ambulances. Drie bewoners zijn met brandwonden en/of vanwege rookklachten naar het ziekenhuis vervoerd. 

Vanwege de rook heeft de brandweer vier etages ontruimd van elk acht woningen. In totaal stonden bewoners van circa 32 woningen buiten. De geëvacueerde bewoners hebben warmtedekens en isolatiedekens gekregen. 

Tegen zes uur waren alle etages, met uitzondering van de negende etage, weer vrijgegeven en konden de bewoners weer terug naar hun woningen. Het brandadres is voorlopig onbewoonbaar.

Team Brandonderzoek (TBO) en de politie doen onderzoek naar het ontstaan van de brand.

Foto's en video: Daan van den Ende en Ferrie van der Geer

zbbqQn.JPG

ErMo2F.JPG

KHNf5q.JPG

ZZrKlA.JPG

vRwamK.JPG

49sMYq.JPG

SMOnaO.JPG

nqcoYA.JPG

q57kOM.JPG

L34bxI.JPG

tx02lB.JPG

e8aYTQ.JPG

lInr7w.JPG

pqiXFl.JPG

tTTmIb.JPG

wVpvgV.JPG

Fom7ep.JPG

bddCv1.JPG