Meerdere (zwaar)gewonden bij brand op de Erasmusweg | Regio15.nl

Meerdere (zwaar)gewonden bij brand op de Erasmusweg

Den Haag - Bij een brand in een portiekwoning zijn vrijdagavond meerdere personen (zwaar)gewond geraakt.


De brand brak omstreeks 22:30 uur uit in een portiekwoning en in een kelderbox aan de Erasmusweg, een aldaar geparkeerde scooter is mogelijk de oorzaak van de brand.

Een bewoner is vanuit het raam van het portiek aan de eerste verdieping naar beneden gesprongen. De brandweer heeft elf bewoners met vluchtmaskers en/of hoogwerker naar beneden gebracht. 

Vier ambulances en het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam kwamen ter plaatse. Er zijn zes slachtoffers met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De Slachtoffers hebben rook ingeademd danwel brandwonden opgelopen.

Er zijn acht woningen ontruimd. De bewoners van deze woningen kunnen vannacht niet terug naar hun woning, zij zullen door de Gemeente Den Haag worden geholpen voor vervangend onderdak. 

Als gevolg van de inzet van de hulpdiensten werd de Erasmusweg tijdelijk in beide richtingen afgesloten. Tram 16 was vanwege de brand enige tijd gestremd. 

Over de oorzaak is vooralsnog niets bekend. De politie heeft het portiek aangemerkt als "Plaats Delict" en zal nader onderzoek uitvoeren om de oorzaak van de brand definitief vast te kunnen stellen.

Update: item aangevuld met foto's van de situatie in het portiek na de brand. Team Brandonderzoek en Forensische Opsporing hebben de afgelopen dagen onderzoek verricht naar het ontstaan van de brand.

Video: Daan van den Ende

Foto's: Daan van den Ende, Nick van Mourik, Brian Roeten en Tim de Kleijn

ONEO0J.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

En5hWY.JPG

5pJLvg.JPG

WHLBNc.JPG

iDN9JK.JPG

w TDK 1949

w TDK 1957

QpH3Md.JPG

X5FIR8.JPG

xow3N1.JPG

LUTWsu.JPG

tJihjd.JPG

Nh3txA.JPG

8Lvc3U.JPG

ONEO0J.JPG

hmf2SS.JPG

fH4E5j.JPG

w TDK 1966

w TDK 1967

NX0CWv.JPG

w TDK 1987

ifpxCI.JPG

ocgQHW.JPG

w TDK 1975

w TDK 1979

Team Brandonderzoek en Forensische Opsporing verrichten vandaag, net zoals vrijdag en zaterdag, onderzoek in het potriek. Bij daglicht blijkt hoeveel schade de korte maar hevige brand heeft veroorzaakt.

xnaFRh.JPG

449P4V.JPG

Ptoa1H.JPG

VJI6O7.JPG

EmxJLs.JPG

gso6PQ.JPG

2C1Atc.JPG

Iix82y.JPG

mDBuX5.JPG