Grote brand in Q-Park Laakhaven aan de Rijswijkseweg | Regio15.nl

Grote brand in Q-Park Laakhaven aan de Rijswijkseweg

Den Haag - In de parkeergarage van Q-park aan de Rijswijkseweg is vanavond brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar 'grote brand'.


Om even voor half zeven kwam er op de meldkamer een automatische brandmelding binnen vanuit de parkeergarage en hierop werd de tankautospuit van kazerne Centrum ter plaatse gestuurd.

Al snel belde de eigenaar van de auto 112 dat er daadwerkelijk brand was in de parkeergarage en werden ter aanvulling de tankautospuit en hoogwerker van kazerne Laak met spoed ter plaatse gestuurd. Omdat beide tankautospuiten zijn ingezet is toen opgeschaald naar 'middelbrand'. Later werden nog de tankautospuiten van kazernes Archipel en Rijswijk met spoed derwaarts gezonden en is verder opgeschaald naar 'grote brand'.

De extra inzet van brandweerpersoneel was volgens een woordvoerder met name nodig om in- en uitgangen af te zetten en om metingen te verrichten op verschillende plekken in het enorme pand.

Door een onbekende oorzaak was de auto in brand gevlogen in de parkeergarage. Hierdoor stond het pand onder de rook. Het pand was ontruimd, omringende panden hebben last van de vele rook gehad maar zijn niet ontruimd geweest.

Burgemeester Pauline Krikke van de gemeente Den Haag is ter plaatse geweest en liet zich op de hoogte brengen van de bijzonderheden van de brand. De Rijswijkseweg was enige tijd in beide richtingen afgesloten, tram 15 werd omgeleid via de route van tram 1 via het Leeghwaterplein.

De parkeergarage was vanwege de brand gesloten. Eigenaren van geparkeerde auto's werden opgevangen op het plein voor het pand van de Consumentenbond. Er zijn geen gewonden gevallen.

Rond 20.00 uur kon de parkeergarage weer worden vrijgegeven en konden de eigenaren hun auto ophalen. Berger Vreugdenhil heeft de uitgebrande auto uit de parkeergarage gehaald.

Foto's: Sander Paardekooper en Wilbert Tintel

AFalXr.JPG

47Vb2P.JPG

YRupPY.JPG

iNbVHl.JPG

BPKMd5.JPG

hMnn33.JPG

Fr2jRd.JPG

7jf3t4.JPG

eINv8R.JPG

19MlN0.JPG

xFzVEm.JPG

u9XzSr.JPG

bMls4H.JPG

nG9iM1.JPG

FEwR07.JPG

uMOUNu.JPG

47GubB.JPG

qCT7cv.JPG

rGdJ9K.JPG

Exhd6O.JPG

OoiGqJ.JPG

gVXweQ.JPG

3b98Bm.JPG

z8yWlB.JPG

1gy0Bt.JPG

JVxzk6.JPG

V8hyMb.JPG

ofNYlK.JPG

P3NMW9.jpeg

3XaSrw.jpeg

vg68Wp.jpeg

CzJ8OX.jpeg

qPsq6s.JPG

DwtWFi.JPG