Uitslaande woningbrand in de Stieltjesstraat | Regio15.nl

Uitslaande woningbrand in de Stieltjesstraat

Den Haag - Een forse brand in een flat aan de Stieltjesstraat heeft ervoor gezorgd dat een hoop bewoners van het gebouw op straat kwamen te staan.


De brand woedde in een appartement op de 10e etage, en was korte tijd uitslaand. Bij de brand kwam ook veel rook vrij. De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'.

Direct na de melding is er een ambulance gealarmeerd, die direct na aankomst "code 10" doorgaf aan de meldkamer. Het vermoeden bestond dat er (meer dan) 10 slachtoffers waren met rookinhalatie, dus werden er in totaal 4 ambulances ter plaatse gestuurd.

Uit het brandende pand kwam één persoon met brandwonden aan het gezicht. Deze is door de politie aangehouden, wat er op kan duiden dat er een vermoeden is van brandstichting. Deze persoon is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een bovenbuurman heeft één persoon rook ingeademd. Hij is ter plaatse in een ambulance onderzocht/behandeld maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Ook is een aantal omwonenden op straat nagekeken door ambulancepersoneelnaar of zij lichamelijke klachten hadden naar aanleiding van de brand.

Een omwonende die was opgevangen was bij politiebureau Laak, werd daar onwel en is op het politiebureau onderzocht door ambulancepersoneel.

Team Brandonderzoek is ter plaatse gekomen en zal samen met de recherche en Forensische Opsporing onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.

Een aantal woningen rondom het brandadres heeft door rook en roet schade opgelopen. Het brandadres zelf en één omliggende woning zijn voorlopig onbewoonbaar. De bewoners van het brandadres en omliggende woningen worden vanavond tijdelijk opgevangen in een buurthuis. 

De 'OVD bevolkingszorg' die namens de gemeente zaken voor de bewoners regelt, is inmiddels ook opgeroepen samen met Salvage.

Video en foto's: Sander Paardekooper

8GzAB3.JPG

GEdYMH.JPG

6DfNS3.jpeg

ReYnW7.JPG

vJcT5k.JPG

cWcqTN.JPG

20pAeF.JPG

JUWNje.JPG

A4plVu.JPG

NMOMfE.JPG

4ql4Yn.JPG

DHnyQm.JPG

Myl37J.JPG