Veel gewonden bij grote brand in de Molenstraat in Naaldwijk

Naaldwijk - In de Molenstraat heeft vannacht een forse brand gewoed in een woning boven een pizzeria.

De uitslaande brand werd rond tien over half vier gemeld en daarop zijn brandweereenheden uit Naaldwijk en Honselersdijk ter plaatse gegaan.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Een aantal personen is uit de woning en/of van het dak gered. Omliggende woningen zijn ontruimd. Hierbij hebben onder andere beveiligers van een horecagelegenheid uit de omgeving een belangrijke rol gespeeld, door ladders tegen de gevel te zetten.

In verband met de brand zijn 15 personen, bewoners en voorbijgangers die geholpen hebben bij de ontruiming, onderzocht door het ambulancepersoneel. Acht van hen zijn ter plaatse onderzocht en zeven zijn voor verdere behandeling vervoerd naar het ziekenhuis, waaronder een baby. Het gaat dan met name om rookinhalatie.

Vanwege het relatief grote aantal gewonden zijn meerdere ambulances uit Haaglanden, maar ook uit Hollands-Midden en Rotterdam-Rijnmond, gealarmeerd. Ook het Mobiel Medisch Team is ter plaatse geweest.

De brandweer schaalde al snel op om voldoende personeel en materieel ter plaatse te hebben bij de brandbestrijding en ontruiming. Er zijn totaal vier tankautospuiten ingezet en daarom is uiteindelijk opgeschaald naar 'zeer grote brand'. Ook hebben de autoriteiten Grip 1 afgekondigd.

Er zijn brandweereenheden ingezet uit Naaldwijk, Honselersdijk, Monster, 's-Gravenzande, Wateringen, Pijnacker-Nootdorp, Maasdijk en Den Haag.

Burgemeester Arends van gemeente Westland is ter plaatse geweest om zich op de hoogte te laten stellen van de brand en de hulpverlening.

Update 08.50: uit de foto's bij daglicht blijkt dat ook de pizzeria flinke schade heeft opgelopen bij de brand.
Video:
Roy Wolters
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Piet de Ruyter, Roy Wolters, Olav Spa en Fred van der Ende

LDJAXi.JPG

ti7jTO.JPG

3L67X1.jpeg

nngak5.JPG

gAdpmg.jpeg

iRjTyO.JPG

FbuxWi.JPG

YX1AE2.JPG

KSia33.JPG

79Yqde.JPG

EkjJq3.JPG

eulPv5.JPG

XS16s1.JPG

UMp2Fa.JPG

pPwPn1.JPG

dNtZNe.JPG

UWksrS.JPG

revr2V.JPG

BRswQA.JPG

9N2LfS.JPG

wOoGhS.JPG

oBmBjB.JPG

IlCtV8.JPG

KC0shG.jpeg

dXCPno.jpeg

K1ObZi.jpeg