Explosie verwoest kapsalon op de Hoefkade

Den Haag - Een enorme knal deed iedereen in de omgeving van de Hoefkade (en ver daarbuiten) in hun bed overeind zitten.

Het bleek te gaan om een explosie in een kapsalon annes resibureau op de Hoefkade, op de kruising met de Jan Blankenstraat. De oorzaak daarvan wordt onderzocht; het kan een gaslek zijn maar een andere oorzaak wordt ook niet uitgesloten. De Hoefkade is deels afgezet.

De brandweer is ter plaatse geweest, maar toen bleek dat er geen brand of instorting was zijn zij weer teruggekeerd naar de kazerne. Een aantal woningen in de directe omgeving zijn ontruimd; de bewoners daarvan worden door de gemeente in een hotel ondergebracht. Naar verwachting kunnen zij later vandaag weer naar huis terugkeren.

Op de WhatsApp tiplijn kwamen meldingen van zo ver als Loosduinen, Scheveningen en het Westland over deze explosie. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Panden in de omgeving hebben schade; er zijn o.a. ruiten gesneuveld en bij een tegenoverliggend koffiehuis zijn de verwarmingsradiatoren omver geblazen. Ook de weg ligt bezaaid met glas.

Explosievenexperts van de politie doen onderzoek, om meer duidelijkheid te krijgen over de oorzaak. Er zijn rond 02:45 ook technisch rechercheurs ter plaatse gekomen. Ook heeft er kort een politiehelikopter boven de wijk gehangen, die waarschijnklijk foto's uit de lucht heeft gemaakt.

Update: er komen tips binnen over een persoon die iets naar binnen heeft gegooid, waarna de explosie volgde. De verdachte is weggerend in de richting van de Van Limburg Stierumstraat.

Update 10:00: Mediapartner Omroep West meldt dat het reisbureau eigendom is van de vader van de bekende Haagse crimineel Reda N. Zijn zoon heeft wel vijanden, maar hij zegt die zelf niet te hebben.

Video: Nick van Mourik

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Foto's: Nick van Mourik, Rene Hendriks 

eKACXY.jpeg

Wa itemdankzijtiplijjn

WAmAa3.jpeg

WOIuIh.jpeg

PrBdr9.jpeg

vbm6is.jpeg

DJhRrs.jpeg

rowuAU.jpeg

arBYb6.jpeg

ftFHDy.jpeg

GiV3CC.JPG

whgNE7.JPG

RQNPUT.jpeg

VZZqjB.JPG

zl39g7.JPG

oJutQN.jpeg

4TqLa3.jpeg

P0rt0V.jpeg

8Fv2xY.jpeg

kD6bUz.jpeg

SgUKwC.jpeg

ZkqIXs.jpeg