Flatwoning uitgebrand aan de Saffierhorst | Regio15.nl

Flatwoning uitgebrand aan de Saffierhorst

Den Haag - In een woning aan de Saffierhorst in de wijk Mariahoeve heeft vannacht een felle brand gewoed.


Door onbekende oorzaak is rond tien voor drie brand ontstaan in een flatwoning op de bovenste verdiepng. De brand was uitslaand aan de voor- en achterzijde.

Meteen werden brandweereenheden van kazernes Leidschendam-Voorburg en Archipel ter plaatse gestuurd. Er werd op grond van de meldingen aanrijdend al opgeschaald naar 'middelbrand', even later naar 'grote brand en later zelfs naar 'zeer grote brand'. Ook is ten behoeve van onderlinge afstemming Grip 1 afgekondigd.

Uit de betreffende woning is door de brandweer één persoon gered; deze is naar het ziekenhuis vervoerd. Het is niet duidelijk hoe het slachtoffer er aan toe is. Een andere persoon is in de ambulance onderzocht. Er zijn ook twee katten uit de woningen gehaald. 

Meerdere woningen zijn ontruimd en de bewoners zijn tijdelijk buiten opgevangen en later in een basisschool 'de Vuurvlinder' aan de Diamanthorst. Een of meerdere naastgelegen wonngen hebben ook schade opgelopen. De betreffende woning is geheel uitgebrand. De twee naastgelegen woningen hebben met name aan de balkonzijde brandschade, doordat de brand zich via de houten overkapping van het balkon naar links en rechts heeft verspreid.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend gemaakt. 4 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar; buiten het eigenlijke brandadres zijn dat de woningen links en rechts van de brand, en de woning er direct onder. De bewoners van de andere woningen kunnen op korte termijn weer terugkeren naar hun huis.


Foto's en video: Rene Hendriks

sd0NL5.JPG

NskTsv.JPG

ogac1N.JPG

zkdmgm.JPG

Vkn7Lc.JPG

bCZfhJ.JPG

d6vnQe.JPG

9BXXb7.JPG

GQFTGP.JPG

dhAZOW.JPG

1VOJ1k.JPG

ON3O0Y.JPG

paOwAn.JPG

PM1cfU.JPG

De bewoners die uit de omliggende woningen gehaald zijn, werden vanwege het natte weer in eerste instantie opgevangen in een HTM bus. Via het buurthullpteam Mariahoeve lukte het om het hoofd van de Rooms-Katholieke Basisschool (RKBS) De Vuurvlinder te pakken te krijgen; hij opende het schoolgebouw zodat de bewoners wat comfortabeler kunnen zitten en wat kunnen drinken. Eén van de buurbewoners was zelfs zo attent om een paar broden af te komen geven.

X2h5De.JPG

BHSGOr.JPG

61YB6P.JPG

D5D6hx.JPG

LzjZ12.JPG