Brand verwoest meerdere bedrijven aan de Steenplaetsstraat | Regio15.nl

Brand verwoest meerdere bedrijven aan de Steenplaetsstraat

Rijswijk - Een brand in een pand aan de Steenplaetsstraat in Rijswijk is dinsdagochtend opgeschaald naar 'zeer grote brand'.


Omstreeks tien voor negen werd de brandweer gealarmeerd voor een brand in een pand van QDC aan de Steenplaetsstraat. Het pand is gelegen op een bedrijventerrein. Ter plaatse kwam er veel rook vrij en besloot de brandweer extra voertuigen en mankracht er plaatse te sturen.

De brand wordt bestreden door brandweereenheden uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg en Delft, met ondersstuning uit onder andere Honselersdijk, 's-Gravenzande, Monster, Maasdijk, Wassenaar en Pijnacker Nootdorp. Er zijn in de omgeving ook metingen verricht. Omliggende bedrijven wordt geadivseerd om ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te schakelen.

Ten behoeve van de onderlinge afstemming van de autoriteiten is Grip 1 afgekondigd. De hulpdiensten hebben onder andere een motorfiets en voertuigen weten veilig te stellen. In de nablusfase lukte het ook nog om een paar persoonlijke eigendommen van de werknemers uit het pand te halen.

De brand zou zijn ontstaan bij Kiwi Electronics in een lasersnijder. Er bevinden zich geen personen meer in de getroffen panden. De omliggende panden zijn ontruimd. Volgens de brandweer zijn er geen gewonden gevallen.

Item update: Het droneteam van de brandweer Rotterdam is ter plaatse gekomen om de vuurhaard te helpen localiseren. De brand bevond zich diep/achter in het pand, en was daarom moeilijk te bereiken door de brandweer. Op een gegeven moment is er daarom voor gekozen om 'de brand naar buiten te laten komen' en dan van buitenaf te blussen. Met een sloopkraan is de gevelbeplating van het pand af gehaald. Daarna kon de brandweer 'vol water in het pand' gooien.

Update 14:15: de brandweer is er zeker van dat de brand zich niet meer kan uitbreiden, en geeft dus het sein 'brand meester'. Het nablussen zal nog uren gaan duren.



Video: 
Rene Hendriks


Foto's: Rene Hendriks en Nick van Mourik

zN2gte.JPG

53yEg2.JPG

iZXNK4.JPG

F2A3x4.JPG

gnEPPd.JPG

ClNlQr.JPG

amXg3S.JPG

IF5eR4.JPG

IYlpda.jpeg

XdzJwm.jpeg

7U5qK7.JPG

Q2vRDZ.JPG

UC5zMJ.jpeg

t4ncZL.jpeg

O0PvaR.jpeg

GNmjom.jpeg

ddaOEA.jpeg

FvGfxc.JPG

8X3cvn.JPG

fJrOOI.JPG

xT7v6I.JPG

w jellevanleeuwen

w wesleypieterse

De rookontwikkeling leek minder te worden, maar even voor elf uur kwam er toch ineens weer meer rook uit de panden. Het drone team uit Rotterdam-Rijnmond is inmiddels ook ter plaatse voor eventuele verkenning van bovenaf.

O4Fv9V.JPG

TxALYQ.JPG

isr4Hn.JPG

0C7RLH.JPG

NYWZyq.JPG

2scEFo.JPG

FC9hyE.JPG

dRf5cK.JPG

NYWZyq.JPG

9cgT0k.JPG

6enom6.jpeg

Ss3ByN.JPG

8Y0gDp.JPG

I2Upip.jpeg

Lvb6MA.jpeg

ljIaX6.jpeg

dRf5cK.JPG

ayBvny.jpeg

7DahON.JPG

fSyeDy.jpeg

bdgEpq.JPG

sk49KR.JPG

Het droneteam van de brandweer Rotterdam bracht het pand in beeld vanuit de lucht. Met een warmtebeeldcamera kon gekeken worden waar de vuurhaard in het pand zit.

orme1a.jpeg

 

7GqIHA.jpeg

p9jRFF.jpeg

utB0Td.JPG

thXwqz.jpeg

Van het pand is uiteindelijk weinig meer over. Wel heeft de brandweer uit het deel wat nog stevig staat een aantal persoonlijke eigendommen van medewerkers weten te redden.

TuVLzY.JPG

CVOpWF.JPG

JJsWJL.jpeg

g3G3m3.jpeg

2VYL41.jpeg

EbpNAk.jpeg

68IgKV.jpeg

RxWmR8.jpeg