305 woningen spanningsloos na 'poef'

Den Haag - Bewoners van de Cor Spaanslaan hoorden een flinke doffe dreun uit het electrictiteitshuisje komen.

Bovendien viel de stroom in hun huizen uit. Een snelle blik naar buiten leerde dat er rook kwam uit het electriciteitshuisje; een goede reden om de brandweer te bellen. 

De brandweer constateerde dat er inderdaad brand was. Maar het punt is: de brandweer gaat in dit soort ruimtes ook niet naar binnen, maar wacht op mensen die weten wat daar binnen staat en hoe je daar veilig mee om kan gaan. In dit geval werd een beroep gedaan op Stedin. Wel werden een 6-tal woningen pal naast het elektriciteitshuisje ontruimd en werd er opgeschaald naar 'middelbrand'

Na ongeveer een half uur was de noodploeg van Stedin ter plaatse. Zij openden de ruimte en samen met de brandweer werd voorzichtig binnen rondgekeken. Inmiddels was de rook al vrijwel verdwenen: wat er ook gebrand heeft was inmiddels wel uitgebrand. De inzet van de brandweer was daarom niet langer noodzakelijk en zij konden daarom terugkeren naar de kazerne. In het huisje zit een hoogspanningsdeel (23.000 volt) en een laagspanningsdeel; en de brand heeft gewoed in dat laagspanningsdeel.

In totaal zijn 305 woningen spanningsloos; en ook voorzieningen als liften doen het natuurlijk niet. Stedin gaat aan de slag om de zaak te repareren en de klanten weer van stroom te voorzien.

Update 19-7: Netbeheerder Stedin laat weten dat het tegenzit; er is de hele nacht doorgewerkt maar desondanks zijn de woningen waarschijnlijk nog het grootste deel van de dag verstoken van elektriciteit. Dat zal betekenen dat onder andere voedsel wat in de diepvries lag, ontdooid zal zijn.

Foto's: Rene Hendriks

AcFDV9.JPG

bAvsIC.JPG

DUMVqB.JPG

4Mgmx5.JPG

Q3rTux.JPG

oCnKCq.JPG

Llre92.JPG

xcBHSK.JPG

CUPwqE.JPG

hFaCgu.JPG