Meerdere tuinhuisjes uitgebrand Virulylaan | Regio15.nl

Meerdere tuinhuisjes uitgebrand Virulylaan

Leidschendam - Bij een brand op een volkstuinencomplex aan het einde van de Virulylaan zijn rond de 5 tot 10 tuinhuisjes in brand geraakt.


Door onbekende oorzaak brak brand uit op het volkstuinencomplex wat gelegen is tussen de Vliet en de snelweg A4. Dat werd opgemerkt door o.a. mensen die aanwezig waren op de naastgelegen golfbaan; zij belden de brandweer.

De huisjes zijn natuurlijk gortdroog, en staan redelijk dicht op elkaar. Toen de brandweer ter plaatse was en 'water op de slangen had' had het vuur zich al uitgebreid naar een aantal tuinhuisjes. Die zijn over het algemeen rijkelijk voorzien van asfaltpapier, bitumen en geverfd hout, dus de brand leverde een rookkolom op die van kilometers afstand te zien was.

De brandweer bestreed het vuur vanaf de zijde van het golfterrein, en vanaf de paadjes op het volkstuinencomplex zelf. De bemanning van twee autospuiten is ingezet en er werd dus opgeschaald naar 'middelbrand'. Toen er eenmaal geblust kon worden was de brand redelijk snel onder controle.

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De meeste tuinhuisjes zijn niet aangesloten op elektriciteit of gas; en er wordt verwarmd en gestookt met gas uit gasflessen. Wel worden de huisjes soms opengebroken en door zwervers gebruikt als slaapplaats. Ook zij maken vaak gebruik van open vuur om te koken en het huisje te verwarmen.

De rookkolom was zodanig fors dat er even later een brandmelding kwam van een keukenwinkel op de Maanweg. Daar rook men een brandlucht, en zag men zwarte roetvlokken. Na onderzoek bleek dat de rook en roet afkomstig waren van de brand op de Virulylaan.

Video: Piet de Ruyter en Rene Hendriks

Foto's: Piet de Ruyter, Sebastiaan Barel, Rene Hendriks

ruTwfa.JPG

UbfPhW.jpeg

UBqgxD.JPG

5g8jhZ.JPG

AIOkbC.JPG

y3pIfI.JPG

ujVfxW.JPG

PeDtfk.JPG

zb2ADj.JPG

T4XVOY.JPG

FmIEXe.JPG

xItIyW.JPG

lmAX2C.JPG

jRiq3H.JPG

dR5Xz2.JPG

O4U8Dj.JPG

i5sYwf.JPG

eL7gXy.JPG

oKxWta.JPG

DWCEy1.JPG

p0Tk3f.JPG