Overleden man na week aangetroffen in woning | Regio15.nl

Overleden man na week aangetroffen in woning

Den Haag - De politie heeft vrijdag aan het einde van de middag een overleden man aangeroffen in een flatwoning aan de Genemuidenstraat.


De aanleiding voor de vondst was een enorme stankoverlast waar de omwonenden in de flat al ruim een week last van hadden. Zondagmiddag 1 juli was de brandweer al gealarmeerd voor een vreemde lucht, die op dat moment de oorzaak niet heeft kunnen vinden.

De omwonenden bleven aandringen onder andere bij de woningcorporatie Staedion, die naar hun mening te weinig deed om de oorzaak te achterhalen.

Vrijdagmiddag is uiteindelijk duidelijk geworden waar de stank vandaan kwam, toen de politie in een woning op de 4e etage een overleden man heeft aangetroffen.

Vanwege de stank in de woning heeft de politie gevraagd of de brandweer ter plaatse kon komen om de woning te onderzoeken op aanwezigheid van schadelijke stoffen (zoals bijvoorbeeld gas en/of koolmonoxide). De brandweer stuurde een Tankautospuit en de Gevaarlijke Stoffen Eenheid van de Kazerne Laak ter plaatse. Deze stank was ook de oorzaak dat de politie tijdens het incident op het dak van de flat heeft gestaan.

Brandweerpersoneel is met ademlucht en meetapparatuur de woning in gegaan en heeft daar voor zover bekend geen schadelijke stoffen gemeten. Hierna kon de woning veilig worden betreden door Forensische Opsporing om onderzoek te doen naar het overlijden van de man. Dit onderzoek betreft een standaard onderzoek dat bij elk overleden persoon wordt uitgevoerd. De politie heeft vooralsnog geen redenen om uit te gaan van een misdrijf.

Video en foto's: Sander Paardekooper

6tVwsr.JPG

cTpu0U.JPG

62WNIh.JPG

vD1McA.JPG

DX3a5E.JPG

gKHyPt.JPG

CNPP2N.JPG

QO8DEa.JPG

X9rtHk.JPG

kb5ZkD.JPG

C6rYXt.JPG

RycwNq.JPG

XL2i1r.JPG