Handhaver mishandeld tijdens werk in Den Haag

Den Haag - Een handhaver van de gemeente Den Haag is woensdagavond tijdens zijn werk mishandeld.

Een man kwam verhaal halen bij de handhaver toen deze, op de kruising van de Renswoudelaan met de Rhenenstraat, bezig was met het uitschrijven van een parkeerboete. Dit liep zo uit de hand dat hij de handhaver heeft mishandeld.

De verdachte vluchtte na zijn daad een woning in. De handhaver heeft meteen assistentie van zijn collega's en van de politie gevraagd en aangewezen in welke woning de verdachte was gevlucht.

Toen agenten aanbelden bij de woning, liet een vrouw weten dat de man niet thuis was. Op dat moment probeerde de man via een zijdeur van de tuin te ontsnappen. Agenten waren daar te slim voor en stonden bij deze zijdeur al klaar.

De man is aangehouden en vervoerd naar het politiebureau. De handhaver hoefde niet naar het ziekenhuis. Of hij zijn dienst heeft afgemaakt is niet bekend.

Update 21:30: De aangehouden man blijkt niet de juiste; hij is dus geen verdachte meer en is na korte tijd weer vrij gelaten. De handhavers gaan aangifte doen van bedreiging, en de politie zet de speurtocht naar de identiteit van de juiste verdachte voort.

Foto's: Ivar Gieles

Wa itemdankzijtiplijjn

aHJhCs.JPG

tuNjQb.jpeg

FSQrit.jpeg

a9ih76.jpeg

Sm4vht.jpeg

KSVl7I.JPG

2bSGbn.JPG

lE6FTF.JPG

tjEEix.JPG

xkLSGz.jpeg

sP577h.jpeg