Inzet arrestatieteam in Telexstraat ivm sissende gasfles

Den Haag - Een man heeft vanmiddag in de Telexstraat voor de nodige consternatie gezorgd.

De man zat in een auto op een parkeerplaats nabij het pand van de HTM en zou volgens getuigen 'allahu akbar' hebben geroepen. Ook zou er sprake zijn geweest van een lekkende gasfles.

De politie heeft niets aan het toeval overgelaten en stuurde een zogenaamd 'Rapid Response Team' ter plaatse, bestaande uit leden van antiterreureenheden. Door politiemensen in kogelwerende vesten werd de omgeving afgezet. Ook het naburige tankstation is ontruimd en afgesloten. Sluipschutters lagen in dekking, en boven het gebied vloog meerdere politiehelikopters.

Leden van het arrestatieteam hebben de man uiteindelijk rond 14:50 middels een zogenaamde 'uitpraatprocedure' uit de auto gehaald en aangehouden. Hierbij is geen geweld gebruikt.

De autoriteiten hadden ondertussen GRIP 1 afgekondigd, ten behoeve de onderlinge afstemming.

Een explosievenexpert heeft de auto vervolgens onderzocht. Daarbij is inderdaad een gasfles aangetroffen. Een aantal zaken zijn veiliggesteld in bruin papieren bewijszakken.

Over de achtergronden van de man en zijn drijfveren is nog niets bekend.

Update 17:45: Het gaar om een22-jarige man uit Zoetermeer. De politie verricht nog verder onderzoek, onder meer naar de gasfles en het soort gas dat daarin zat. Mogelijk gaat het om lachgas, dit kan echter op dit moment nog niet worden bevestigd. In het onderzoek worden alle scenario’s meegenomen. De man wordt nog verhoord. Kijk hier voor het uitgebreide persbericht van de politie.

Update 27-9 11:00: Na onderzoek bleek de gasfles inderdaad gevuld met lachgas. Het bezit en gebruik daarvan is niet strafbaar, dus de man is weer vrij gelaten.

Video: Rene Hendriks en Roy Wolters


Foto's: Roy Wolters, Rene Hendriks, Henk Ros, Jan Zeer

eQpLQ6.jpeg

w JZF 8615

aoqdzu.JPG

w IMG 9101

w JZF 8623

eMkvU4.JPG

KVlofE.JPG

X8PPXL.JPG

Mmjppa.JPG

YDHr8i.JPG

YwqDPZ.JPG

Ih1D8a.JPG

QULxZP.JPG

v3AK1r.JPG

Jgmd3K.JPG

2sfMdz.JPG

tmKRnl.JPG

p6FPxN.jpeg

Tvvt20.jpeg

os8YNN.JPG

K0zhih.jpeg

KQdWgx.JPG

6xwqXS.JPG

crHFgy.JPG

xLVsVR.JPG

e5mTaF.jpeg

J13IYf.jpeg

QtYl2i.jpeg