Drugslab aangetroffen in woning Scheepmakersstraat

Den Haag - De politie heeft zondagmiddag omstreeks twee uur in een woning aan de Scheepmakersstraat een drugslab aangetroffen.

De politie kwam het drugslab op het spoor na een melding van een vreemde/chemische lucht.

De brandweer werd ter plaatse gevraagd en de meldkamer stuurde een tankautospuit, de officier van dienst en de adviseur gevaarlijke stoffen ter plaatse.

Na een eerste onderzoek van de brandweer werd het sein "veilig" gegeven. In de bovengelegen woning waren bewoners thuis en zij mochten in hun woning blijven.

Voor nader onderzoek en de ontmanteling van het drugslab werden LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) en FO (Forensische Opsporing) ter plaatse gevraagd.

Medewerkers van LFO zijn omstreeks vijf uur hun onderzoek gestart en besloten direct om alsnog het hele pand te ontruimen. Uit 2 bovengelegen woningen zijn 4 volwassenen, een baby en 2 honden gehaald. Zij moesten tijdens het onderzoek elders verblijven.

Er is uitgebreid onderzoek gedaan en er zijn diverse goederen uit de woning gehaald voor nader sporenonderzoek. De politie kon nog niet vertellen wat voor en hoeveel drugs er is aangetroffen.

De aangetroffen drugs zijn door een gespecialiseerd bedrijf afgevoerd onder begeleiding van de politie. Na het onderzoek van FO en LFO kon de Districtsrecherche hun onderzoek uitvoeren in de woning.

Omstreeks negen uur in de avond was de politie klaar met hun onderzoek en mochten de geëvacueerde bovenburen hun woningen weer in.

Update 3 juni: bij de inval in het drugslab is onder andere 25 kilo chrystal meth, met een straatwaarde van om en nabij 5 miljoen euro, aangetroffen en in beslag genomen.

Video: Sander Paardekooper en Sebastiaan Barel

Foto's: Sander Paardekooper, Sebastiaan Barel en Bob van Keulen

7zADtg.jpeg

wxvJBq.jpeg

fk2z2E.JPG

hhbQK8.jpeg

aqjcvv.JPG

izXXzq.JPG

kzQ1Yv.JPG

xD8guf.JPG

0KlNrX.JPG

1kQHNv.JPG

7kbPYY.jpeg

GPqO3l.JPG

gJUtVS.JPG

cjs07z.JPG

6UcwA2.jpeg

sw9dLn.jpeg

dJC3Ka.jpeg

7UpFs7.jpeg

 

xuVHDM.JPG

fH95Rn.jpeg

fji4CY.JPG