Wilde achtervolging van gestolen Audi | Regio15.nl

Wilde achtervolging van gestolen Audi

Den Haag - Vrijdagavond heeft er een wilde achtervolging plaatsgevonden door de straten van Den Haag.


De man probeerde vrijdagavond een gestolen Audi te verkopen. Dankzij een oplettende burger werd er snel 112 gebeld en konden agenten naar de man uitkijken.

Aan de achtervolgingen deden veel politie eenheden mee. Toen de bestuurder met zijn gestolen Audi de Zusterstraat inreed en een opvallende politiewagen tegen zag komen, reed hij met hoge snelheid vol achteruit. In zijn poging om achteruit rijdend te ontsnappen, ramde hij diverse geparkeerde auto’s en ‘Hagenaartjes’. 

Volgens een ‘topfan’ op onze Facebook pagina werd zij tijdens de achtervolging bijna van haar scooter gereden. Een onschuldige omstander, die in een auto zat, raakte gewond. Ambulancepersoneel heeft dit slachtoffer onderzocht.

De auto kwam vervolgens in de Zusterstraat tot stilstand en werd klemgereden door de politie. De verdachte sprong uit zijn auto en sloeg op de vlucht. Hij kwam daarbij bijna onder tram 2 terecht. 

De Audi bleek als gestolen te zijn geregistreerd bij het RDW. De omgeving werd afgezet met lint en de politie heeft onderzoek verricht.

De verdachte, een 37-jarige man uit Warnsveld, is aangehouden. De verdachte stond al gesignaleerd. Hij zal worden aangeklaagd voor rijden in een gestolen voertuig, rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van meerdere aanrijdingen door gevaarlijk rijgedrag.

Foto’s en video: Donny Kooistra

xY4Jsd.JPG

GnjJWD.JPG

rk7IGy.JPG

H31Zva.JPG

BlV2Mm.JPG

zbW7UU.JPG

wtzB25.JPG

tlX2u1.JPG

FmTsgH.JPG

PTWvwx.JPG

ihiXX6.JPG