Weer onrustige nacht in de Schilderswijk

Den Haag - Het is donderdagavond en afgelopen nacht weer gekomen tot ongeregeldheden in de Schilderswijk.

Hoewel het donderdagavond aanvankelijk vreedzaam leek te blijven in dit deel van de stad, begon het vanaf 23.00 uur rumoerig te worden op de kruising van de Vaillantlaan met de Hoefkade.

Er werd continu rondgereden en getoeterd door scooters en auto's, groepen jongeren liepen midden op het kruispunt, er werd met zwaar vuurwerk gegooid en later werd een afvalcontainer in brand gestoken.

Volgens de politie is er ook met stenen en eieren naar de politie gegooid. Dat was voor de politie reden om met behulp van de Mobiele Eenheid het kruispunt schoon te geven van de op rellen beluste jongeren.

Daarbij werd omgeroepen dat er een noodbevel van kracht was en dat een ieder die zich niet zou verwijderen, aangehouden kon worden. Motoragenten hebben scooters staande gehouden en de opzittenden gefotografeerd.

Later vannacht laaiden de ongeregeldheden weer op. Er werd rond half drie vanaf daken met stenen gegooid naar de politie. Ook werd een agent mishandeld, waarvoor een verdachte is aangehouden. Daarnaast werd van twee politievoertuigen een ruit ingegooid.

De politie verrichtte 20 aanhoudingen, onder meer voor opruiing, belediging, openlijke geweldpleging en het negeren van het noodbevel.Video en foto's: Sebastiaan Barel
You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

c5jDc5.JPG

UbFYhG.JPG

BF45Xo.jpeg

rEpyKm.JPG

6n9Ev6.JPG

HFNRo0.JPG

lcR5qD.JPG

zNHQAE.jpeg