Ramen sneuvelen na explosie Pijlstaartpad

Delft - De politie heeft donderdagochtend urenlang onderzoek gedaan naar een explosie, vanmorgen vroeg op het Pijlstaartpad.

Omstreeks tien over half zes werd op het Pijlstaartpad een explosief tot ontploffing gebracht.  De klap was zo hard dat veel bewoners in Tanthof-Oost wakker schrokken.

Getuigen zagen twee mannen in een donker voertuig op het Pijlstaartpad. De bijrijder betrof een forse, licht getinte man met krullen. Hij was rond de 1.80 m lang en droeg een zwart trainingspak. Deze verdachte legde iets bij een voordeur. Daarna hoorden getuigen een harde knal. De mannen reden weg in een donkere auto.

Door de explosie is een aantal ruiten van woningen aan het Pijlstaartpad gesneuveld. Voor zover bekend vielen er geen gewonden. De schrik zit er echter wel in bij de bewoners.

Medewerkers van Forensische Opsporing zijn geruime tijd bezig geweest met een technisch onderzoek in de straat.

Exacte informatie over het explosief ontbreekt, noch is bekend of het om baldadigheid gaat of om een gerichte actie tegen een bepaald persoon.

Update 16.50 uur: op een van de getroffen woningen is in december 2018 een overval gepleegd door twee mannen. Of deze zaken iets met elkaar te maken hebben is nog onbekend. Dean P. (verdachte van eerdere aanslagen met explosieven in Delft) komt deze week vrij, maar is dat dus nog niet.

Dit item is tot stand gekomen dankzij een tip op de WhatsApp-tiplijn (0615151502). Heeft u ook een nieuwstip? Of ziet u ergens veel politie? Stuur ons meteen een WhatsApp bericht. U blijft uiteraard volledig anoniem. Of voeg ons alvast toe aan uw contactpersonenlijst.

Video en foto's: Daan van den Ende

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

O9qHpY.JPG

Wa itemdankzijtiplijjn

JUsXAK.JPG

viXgIX.jpeg

6rLpX9.jpeg

CA4vD1.jpeg

Btw110.JPG

t0rN4H.JPG

r7PomC.JPG

vCMhY1.JPG

zVMIlB.jpeg

nYKKzE.jpeg

Kido6L.JPG

HrNjxw.JPG

IQpdHc.JPG

ggA594.jpeg

XIRTpJ.jpeg

4PB5Ij.JPG

ydYjVL.JPG

loaq0g.JPG

sy5DM1.JPG