Botsing bouwkranen in Den Haag oorzaak dodelijk ongeval

Den Haag - Een botsing tussen twee bouwkranen is vermoedelijk de oorzaak van het dodelijke arbeidsongeval.

Woensdagmiddag kwam een kraanmachinist om het leven toen hij in zijn machinistenlift van de bouwkraan naar beneden viel. De machinistenlift kwam met een enorme klap op de grond terecht.

Bij een reconstructie, die vandaag werd gehouden, is te zien dat de giek van de bouwkraan vrijwel tegen de machinistenlift komt. Bij het ongeval gisteren droeg de bouwkraan ook nog een betonnen element. 

De arbeidsinspectie en de politie zijn donderdag begonnen met een groot onderzoek. Bij het onderzoek is onder andere een speciale drone ingezet. Een 'piloot' van de politie heeft uren met de drone bij de bouwkranen gevlogen. 

Medewerkers van het Landelijk Forensisch Service Centrum (LFSC) geven ondersteuning bij het onderzoek. Zij zijn gespecialiseerd op onderwerpen waarvoor dure apparatuur of een specialistische opleiding nodig is. 

Regio15 sprak diverse kraanmachinisten en zij lieten weten dat het onaanvaardbaar is dat de giek van bouwkranen zo dicht bij een andere bouwkraan kan komen. 

Na een oproep van Kzkm, een platform voor kraanmachinisten, hielden kraanmachinisten in het hele land om 12:00 uur een minuut stilte

Video en foto's: Daan van den Ende 

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

tXigWj.JPG

8fB70l.JPG

iKtYXU.JPG

Tqk9aI.JPG

no6jQS.JPG

XfH4aU.JPG

POdpUS.JPG

4H3KAW.JPG

seFvfc.JPG

cG5aJN.JPG

JqCOxp.JPG

HXom76.JPG

dwUPcu.JPG

rSfCjn.JPG

fMsiyt.JPG

an7nzj.JPG

Tq9G9J.JPG

JIIlAl.JPG

LBKCfk.JPG

tjSkUE.JPG

oWmbZu.JPG

mw0RNW.JPG

VaV1EI.JPG

zXyZ95.JPG

kMfdQe.JPG