Gewonden bij steekincidenten in Den Haag

Den Haag - Bij twee steekincidenten in Den Haag zijn woensdagavond even zoveel gewonden gevallen.

De beide steekincidenten vonden ook nog eens in dezelfde omgeving plaats.

Het eerste steekincident vond plaats rond kwart over zeven op de Van Alkemadelaan. Een 17-jarige jongen stond ter hoogte van de hockeyvelden van Klein Zwitserland met zijn fiets, toen een onbekende man zijn band wilde leksteken. Toen de jongen daar wat van zei, werd hij in zijn arm gestoken.

De jongen is naar een nabijgelegen ziekenhuis gegaan om zich aan zijn verwondingen te laten behandelen. De politie heeft hem daar voor het eerst gehoord over het incident.

Later op de avond werd in de De Mildestraat, een zijstraat van de Van Alkemadelaan, een hardloper meerdere malen gestoken. Over zijn toestand kon de politie nog geen mededelingen doen.

De politie vermoedt dat beide zaken verband met elkaar houden. Het signalement van de dader is: man van 28/29 jaar, stevig postuur, 1.87 meter lang, driekwart broek en hij droeg kisten. De man sprak met een sterk Engels accent.

Update 7 februari/17.40 uur: eerder vandaag werd in Sittard een 32-jarige Hagenaar aangehouden als verdachte van de steekincidenten. Uit nader onderzoek is gebleken dat de aangehouden man niets met de steekincidenten te maken had. Hij is daarom weer vrijgelaten. De zoektocht naar de verdachte gaat dus verder. De sportverenigingen aldaar hebben zo hun voorzorgsmaatregelen genomen.

Update 8 februari: de politie heeft donderdagavond 7 februari een nieuwe verdachte aangehouden voor de steekincidenten; het betreft een 41-jarige Hagenaar.

Foto: Nicky Pronk

De politie bij het ziekenhuis waar de gewonde 17-jarige jongen werd behandeld.

v0WZmq.jpeg