Gewonde bij steekpartij Lamarckstraat

Den Haag - Vanavond is een gewonde gevallen bij een steekincident in de Lamarckstraat

De steekpartij gebeurde rond tien voor elf op de kruising van de Lamarckstraat met de Laakkade. Eén persoon raakte daarbij gewond.

Vervolgens zijn twee mannen achter elkaar aan gaan rennen, de één met een mes en de ander met een stoeptegel in zijn handen.

Zowel de stoeptegel als het mes zijn op verschillende lokaties in de wijk gedumpt. Er is daarbij ook nog een tweede mes gevonden. Beide messen zijn aangetroffen onder auto's nabij de Reinwardtstraat en de stoeptegel lag in de bak van een bedrijfsbus nabij de Schlegelstraat.

De politie zette veel personeel in en heeft in de Van Musschenbroekstraat twee aanhoudingen verricht. Deze personen hebben zich daartegen verzet.

Over de aard van de verwondingen van het slachtoffer is nog niets bekend. Het slachtoffer is verzorgd in de ambulance en is daarna vervoerd naar het ziekenhuis.

Eén van de aangehouden verdachte had letsel in het gezicht. Hij is onderzocht op het politiebureau door ambulancepersoneel.

Update: de aangehoduen personen zijn een 23-jarige man uit Dordrecht en een 29-jarige Rotterdammer. Er zijn totaal twee personen gewond geraakt bij het steekincident, een 32-jarige man uit Duitsland en een 34-jarige Hagenaar. Eén van hen is ter plaatse behandeld en de ander is naar het ziekenhuis vervoerd.

Video & foto's: Nick van Mourik, Nick van der Toorn en Danny Botman

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

De lokatie van het steekincident: de kruising van de Lamarckstraat en de Laakkade.

yVT6Nz.JPG

RDTD8P.JPG

ws2leP.JPG

dl0NTj.JPG

De politie verrichte in de Van Musschenbroekstraat twee aanhoudingen. Eén van de aangehouden personen was gewond in het gezicht.

VsGXoT.JPG

bRaJpQ.jpeg

9ZjIWZ.jpeg

IT9oCJ.jpeg

2nSDp9.jpeg

In de Reinwardtstraat werden twee messen onder auto's teruggevonden. De stoeptegel lag in de laadbak van een bestelbus bij de Schlegelstraat.

0vxGE8.jpeg

r88OAX.jpeg

k3Kdkc.JPG

nTdnbg.jpeg

In de Lamarckstraat, waar de steekpartij had plaatsgevonden, werd een plaats delict afgezet. Politie heeft bewijsmateriaal in bewijszakken afgevoerd.

qHD7wv.JPG

VqWOJP.JPG

Azc7WT.JPG

7l3AoN.JPG

NGfanC.jpeg

Ook de Van Musschenbroekstraat was enige tijd afgesloten vanwege het incident.

L0yUrq.JPG

1vDaCy.JPG

9j4rZe.JPG

Eén van de aangehouden verdachten had letsel in het gezicht. Hij is op het bureau onderzocht door ambulancepersoneel.

BdFRWV.JPG

5jg1Dw.JPG