Politie schiet agressieve hond dood | Regio15.nl

Politie schiet agressieve hond dood

Den Haag - Een agressieve hond in het centrum van Den Haag zorgde ervoor dat de politie uiteindelijk geen andere oplossing meer zag dan het dier dood te schieten.


Aanleiding van de agressieve uitval was een vechtpartij tussen twee honden. Het dier was niet te stoppen, en heeft uiteindelijk ook een voorbijganger verwond. Toen pepperspray ook niet hielp heeft een agent, om verder letsel te voorkomen, het dier neer moeten schieten. De hond is als gevolg hiervan overleden.

Dat gebeurde vlakbij tramsporen. De passagiers en bestuurder van de tram die op het moment van het schieten toevallig passeerden, waren hevig geëmotioneerd. Er zal intern worden onderzocht of het gebruik van het vuurwapen in deze situatie terecht was. De afzettingen voor dat onderzoek zorgden ervoor dat de trams tijdelijk niet verder konden rijden.

De andere hond is (uiteraard) ook gewond geraakt en is naar een dierenarts vervoerd om behandeld te worden. Het gaat volgens getuigen om een kleinere hond dan de hond die doodgeschoten is.

Update 14:00: de andere hond, volgens getuigen een Malthezer Leeuwtje, is overleden.

Update 18-7: Hart van Nederland heeft amateurvideo van de vechtpartij en het schieten.

Het stoffelijk overschot van de doodgeschoten hond is door de dierenambulance meegenomen, waarna de weg rond 13:30 weer vrijgegeven kon worden.

Recent was er in de Stevinstraat ook een vechtpartij tussen twee honden met fatale afloop.

Video: Ruben van Essen

Foto's: Pascalle Kouwenhoven en Ruben van Essen

w IMG 7070

w Lagezand 1

w IMG 1558

w IMG 1557

 w IMG 1562

w IMG 2453

w IMG 2457

w Lagezand 2

w Lagezand 3\

w Lagezand 4

w Lagezand 5