Politie lost schoten op man met wapen in de Breestraat

Delft - Na een reeks van (zware) geweldsincidenten in het centrum van Delft, heeft er vanmorgen weer een incident plaatsgevonden.

Agenten kregen omstreeks 05:00 uur de melding dat er een persoon met een vuurwapen, voor het pand van coffeeshop The Game in de Breestraat zou staan.

Agenten in steek- en kogelwerende vesten zijn meteen naar de locatie gegaan en troffen daar een persoon aan. Agenten hebben diverse malen geschoten. Volgens omwoners heeft de politie veel schoten gelost; zij hoorden tussen de 'vijf en tien knallen'. 

De verdachte wist echter op een scooter te ontkomen.

De politie is bezig met een groot onderzoek in de Breestraat zelf. Tegelijkertijd is er in de omgeving een grote klopjacht gaande naar de ontkomen verdachte. Onder andere een politiehelikopter, agenten uit andere regio's en de hondenbrigade worden daarbij ingezet.

Een woordvoerder van de politie kon nog niet vertellen of de verdachte ook daadwerkelijk heeft geschoten op de coffeeshop en/óf op de agenten. Ook is (nog) niet bekend of er bij deze actie agenten gewond zijn geraakt. Er is rond hetzelfde tijdstip een ambulance met spoed naar de Breestraat gestuurd. Of deze ambulance voor hetzelfde incident is gealarmeerd is niet bekend.

Het incident van vanmorgen is de volgende in reeks van zware geweldsincidenten. Op 8 mei werd er tientallen keren geschoten op winkels in de Peperstraat. Op 17 mei werd er een handgranaat gegooid in de Breestraat. Beide keren waren de coffeeshops het doelwit. Op 12 juli werd een met een automatisch wapen geschoten op de Beestenmarkt. Op 7 augustus werd Karel Pronk op straat doodgeschoten. Op 16 september werd coffeeshop 'The Game' beschoten.

Item update: Eén van de vermoedelijke daders is door handlangers neergelegd op de stoep van het Lange Land ziekenhuis. Hij is overleden.

Foto's en video: Daan van den Ende

c9g1i5.JPG

D5aEdl.JPG

OZFz9E.JPG

tAhunX.JPG

wJFQ9N.JPG

gCZSvG.JPG

ZrMTeC.JPG

Ni6SD1.JPG

G0xOZL.JPG

q2NzkD.JPG

jNGzF0.JPG

aMPhLy.JPG

UDGg2l.JPG