Gewonde na schietpartij in de Ruijsdaelstraat

Den Haag - Woensdagavond heeft er een schietpartij plaatsgevonden in de Ruijsdaelstraat. Hierbij liep een 18-jarige Hagenaar een schotwond op aan zijn been.

De politie kreeg omstreeks half zeven de melding van een schietincident in de Ruijsdaelstraat, ongeveer ter hoogte van de Brueghelstraat. Ter plaatse troffen agenten meerdere hulzen aan op straat.

Volgens de eerste berichten waren zo'n tien jongeren betrokken bij de schietpartij. Een 18-jarige verdachte kon direct ter plaatse aangehouden worden. Middels getuigenverklaringen kon de politie kort daarna nog twee verdachten aangehouden. Deze verdachten zijn 18 en 23 jaar oud. De politie doet middels getuigenverklaringen en camerabeelden onderzoek naar de overige betrokkenen.

Bij het schieten is onder andere een bushokje beschadigd geraakt. De politie heeft een plaats delict afgezet. De Ruijsdaelstraat was afgesloten vanaf het Vaillantplein.

Een speurhondengeleider is ter plaatse gekomen en heeft met zijn hond gezocht naar aanvullende sporen. Forensische Opsporing heeft alle sporen vastgelegd en veilig gesteld. Voor zover bekend zijn er tenminste 3 hulzen aangetroffen van knalpatronen en tenminste 5 hulzen van 9mm patronen.

Een van de hulzen was aangetroffen in een droge put. Om uit te sluiten of er ook hulzen in de andere putten terecht waren gekomen is de brandweer ter plaatse gekomen om de putten met een dompelpomp leeg te pompen.

Omstreeks 21:00 uur werd bekend gemaakt dat een slachtoffer zich bij een ziekenhuis in de stad te heeft gemeld met een schotwond aan zijn been. Politie is ter plaatse geweest in het ziekenhuis om een verklaring af te nemen van het 18-jarige slachtoffer.

Video en foto's: Sander Paardekooper

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

RUHd0A.JPG

gnOi0Y.JPG

xZSc1n.jpeg

OE7E2m.JPG

q5JfoV.JPG

ETu6jU.JPG

YFgXi9.jpeg

Qi4nSp.JPG

zcUqBD.JPG

cSOmuj.JPG

smGCxI.jpeg

rWl5Js.JPG

7nBRBT.JPG

wRCump.JPG

o22XsL.JPG

FQNZ0T.JPG

EsiInW.JPG

2vEvyN.JPG

cedxOV.JPG

mDnjXG.JPG

JLBLh5.JPG

tOvfAv.jpeg

9UDE2t.JPG

vdaGiA.jpeg

hTZT9L.JPG

iXMEYK.JPG

Jh0V2C.JPG

FV1HC9.JPG

lmUJwz.JPG