Drie aanhoudingen na schietpartij Smetanarode

Zoetermeer - Na een schietincident aan de Smetanarode zijn vanavond twee aanhoudingen verricht.

De schietpartij vond omstreeks kwart over zeven plaats. De politie was snel ter plaate en heeft een plaats delict afgezet. 

Meteen na het schietincident is de politie op zoek gegaan naar de dader(s). Op de kruising Parallelweg/Vaillantlaan in Den Haag is een auto staande gehouden en is/zijn de inzittende(n) met getrokken vuurwapens en via een 'uitpraat procedure' aangehouden. Het is nog niet bekend of deze aanhouding met de schietpartij te maken had. De auto is in beslag genomen en afgevoerd door de politieberger.

Even later is er in de Doubletstraat in Den Haag door agenten in kogelwerende vesten een minderjarige jongen aangehouden als verdachte van het schietincident. De Doubletstraat was hiervoor tijdelijk afgesloten.

Update: door de politie werd eerder vanavond medegedeeld dat er bij het schietincident een gewonde zou zijn gevallen, maar dat bleek achteraf niet het geval.

Update 5-6: de persoon die is aangehouden in de Doubletstraat kwam qua signalement overeen met één van de betrokkenen. Maar na een kort onderzoek is gebleken dat hij niet de gezochte was, en is hij weer in vrijheid gesteld.

Update 5-6: er blijkt nu toch weer wel een gewonde te zijn. Deze zat in de auto die op de Parallelweg is aangetroffen, en hij is behalve gewond ook aangehouden als verdachte. De tweede inzittende wist te ontkomen, en het was dus deze man die de politie later gevonden dacht te hebben in de Doubletstraat.

Update 5-6: Op de Smetanarode is direct na het schietincident ook een verdachte aangehouden.Foto's en video: Roy Wolters, Fred Wolters, Donny Kooistra, Sander Paardekooper en Sebastiaan Barel

XpYcRx.jpeg

beBh7o.jpeg

pzd7YL.JPG

oC5tvm.JPG

siXjRY.JPG

aFnUw3.JPG

7450nH.JPG

g91f9Y.JPG

120Xuk.JPG

VbMPlp.JPG

De situatie in de Doubletstraat in Den Haag.

7sHkNB.JPG

548MET.JPG

H2oGpr.JPG

R2Uglm.JPG

4unCZW.JPG

QM1MlF.jpeg

De auto die nabij de kruising Parallelweg/Vaillantlaan staande werd gehouden. De inzittende bleek gewond te zijn geraakt bij de schietpartij in Zoetermeer.

MMf0fe.JPG

dNfBpR.JPG

31qbOb.JPG

NhV015.JPG