Club Magnum in Zoetermeer opnieuw beschoten met automatisch wapen | Regio15.nl

Club Magnum in Zoetermeer opnieuw beschoten met automatisch wapen

Zoetermeer - In de nacht van donderdag op vrijdag is club Magnum opnieuw beschoten.


Omstreeks 03:00 uur liet de politie weten dat er een schietpartij had plaatsgevonden bij Club Magnum aan de Van der Hagenstraat.

Na de schietpartij zijn een onbekend aantal daders er in een auto vandoor gegaan. Er zijn vooralsnog geen verdachten aangehouden.

Beveiligers die aanwezig waren hebben het zien gebeuren en meteen een achtervolging ingezet. De daders wisten echter te ontkomen.

Agenten in zware steek- en kogelwerende vesten hebben een Plaats Delict (PD) afgezet.

Er zijn kogelgaten in de deur van Club Magnum aangetroffen, en er zijn tenminste 18 kogelhulzen aangetroffen in het grasveld tegenover de ingang van de club. 

De club zelf was op het moment van de beschieting gesloten. Het bovengelegen restaurant ‘El Sultana’ was geopend en er zaten tientallen gasten binnen. Niemand raakte gewond.

Rechercheurs en medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) doen uitgebreid onderzoek.

Burgemeester Charlie Aptroot en teamchef Politie Erik Meeuwisse zijn naar de locatie toegegaan en hebben zich ter plaatse laten informeren.

Vaker zware geweldsincidenten

Zoetermeer is de laatste tijd vaker opgeschrikt door geweldsincidenten bij nachtclubs.

In maart 2018 werd Club One beschoten met een automatisch vuurwapen. In september 2018 werd Club Magnum beschoten met een automatisch wapen. In november 2018 werd er een granaat gevonden bij Club Magnum en in december 2018 werd Club Cobra twee weken gesloten nadat er een schietincident voor de deur had plaatsgevonden.

In februari 2019 werd een handgranaat voor de deur van Club Magnum gelegd. Burgemeester Charlie Aptroot was het toen spuugzat en besloot dat Club Magnum en het bovengelegen restaurant El Sultana een hun deuren moesten sluiten. Club Magnum moest een half jaar dicht en het bovengelegen restaurant El Sultana moest twee weken de deuren sluiten.

Club Magnum en het bovengelegen restaurant El Sultana mochten daarna weer open maar onder de voorwaarden dat het veiligheidsplan strikt zal worden nageleefd. Burgemeester Charlie Aptroot liet aan Omroep West weten niet te aarzelen om aanvullende maatregelen te nemen wanneer dat nodig is.

Video en foto’s: Piet de Ruyter

c7pSb7.JPG

5DmL2b.JPG

W8yZEi.JPG

62JAxk.JPG

bPZxhl.JPG

Iv0EAm.JPG

2b2gIK.JPG

YEeEHA.jpeg

SkPu5a.JPG

X05bbh.JPG

OvGjRv.JPG

SZ5v31.JPG

Nyr1s7.JPG

2jvFce.jpeg

SS3ICH.jpeg

1fAqNg.jpeg

TQTIvD.jpeg

Dey28e.JPG

xFZSkG.jpeg