Gewonde bij schietpartij op het Zonneoord | Regio15.nl

Gewonde bij schietpartij op het Zonneoord

Den Haag- Bij een schietpartij op het Zonneoord is vanmiddag een persoon gewond geraakt.


Rond half zes parkeerde het slachtoffer zijn auto op het Zonneoord, nabij het Gezondheidscentrum, toen plotseling een man van een motor afstapte en op hem begon te schieten. Het slachtoffer raakte hierbij gewond. De schutter vertrok daarna met een andere man op de motor

Hierop spoedden politieagenten in kogelwerende vesten zich naar het incident.

Het slachtoffer lag in de bossages en is door politieagenten en ambulancebroeders uit de bossages gehaald en op een brancard gelegd. Hij is verzorgd in de ambulance en is daarna zonder spoed vervoerd.

Gewaarschuwde agenten konden korte tijd na het schietincident na een achtervolging twee mannen op een motor aanhouden op de Wippolderlaan in Wateringen. Omdat de verdachten mogelijk een vuurwapen bij zich zouden dragen, benaderden agenten hen bij de aanhouding met getrokken vuurwapens. Na onderzoek bleek dat de mannen niets met het schietincident te maken hadden en zijn later op de avond in vrijheid gesteld.

Over de aanleiding van het schietincident is nog niets bekend. Op straat zijn diverse kogelpatronen gevonden.

Tactisch en forensisch rechercheurs deden aan het begin van de avond uitgebreid onderzoek op het Zonneoord en op de Arckelweg in Poeldijk. Op de laatste locatie trof de politie in het water een tas en twee motorjassen aan. Onderzocht wordt of deze spullen in verband staan met het schietincident.

Update 9 juni: de politie maakt bekend dat vandaag, dinsdag 9 juni, twee verdachten zijn aangehouden in dze zaak. Het zijn 36-jarige mannen uit Rotterdam en Capelle a/d IJssel.

Video: Lex


Foto's en video : Nick van Mourik

mrRfls.jpeg

nkTJy0.jpeg

jP5HKY.jpeg

gdOviG.jpeg

Tx4ZtU.jpeg

 

Xxi7Mb.jpeg

6nXkTC.jpeg

0OCyPe.jpeg

KvSHpR.jpeg

ThyFKH.jpeg

TdZy0d.jpeg

mrRfls.jpeg

4s1Rpv.JPG

SEfdZQ.JPG

RftakE.JPG

vhN7Wd.JPG

JPWAtp.JPG

Het onderzoek op de Arckelweg in Poeldijk. Hierbij zijn onder andere duikers van het arrestatieteam ingezet.

UvKvnb.JPG

cmI61L.JPG

JBuxuZ.JPG

c663zD.JPG

EyoPZK.JPG

18d5ei.JPG

U9koap.JPG

whzefU.jpeg

v1AkGc.jpeg

h5CYE2.jpeg

Yx8C1N.jpeg