Politie lost waarschuwingsschot op kermis Den Haag; zes aanhoudingen

Den Haag - Politieagenten hebben maandagavond een waarschuwingsschot gelost bij een melding van een verdachte situatie op de kermis op het Malieveld.

Omstreeks 20.00 uur kregen agenten meerdere meldingen dat op de kermis op het Malieveld was gezien dat er iemand met een vuurwapen op de kermis rondliep. De jonge man, waarvan ook een signalement bekend was, zou deel uit maken van een groepje jongeren dat gevolgd werd door de beveiliging.

Toen het groepje de agenten in de gaten kreeg, versnelden zijn hun looppas. Omdat er sprake was van een mogelijk vuurwapen, hebben de agenten de groep met getrokken wapen aangehouden. Toen één van de verdachten de instructies van de politie niet opvolgde, heeft een van de agenten een waarschuwingsschot gelost.

Niemand raakte gewond. Er werden zes verdachten, een 15-jarige Hagenaar en vijf 16-jarige plaatsgenoten, aangehouden. Het vermeende vuurwapen is niet meer aangetroffen. Mogelijk heeft degene met het wapen weten te ontkomen. De aangehouden verdachten zijn na verhoor heengezonden.

De recherche stelt een onderzoek in naar de ontkomen verdachte met het vuurwapen.

Er waren tijdens het incident veel mensen op de kermis aanwezig die ook getuigen waren van de inzet. De kermis is niet ontruimd geweest en was rond het incident 'gewoon' open voor publiek.

Tekst bijgewerkt op 15 september n.a.v. politiepersbericht 

Video en foto's: Sander Paardekooper en Herman van der Woude

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

TwOUGK.JPG

kOPcTZ.JPG

Pb1wIy.JPG

QJvo1y.JPG

KBNEJd.jpeg

vnfjMN.jpeg

wKdcg7.jpeg

bGzxVn.JPG

PjowMz.JPG

Ip1qYP.JPG

mV8WiT.JPG

TBXL25.JPG

7P8YnY.JPG

fEI9mE.JPG

xD4IAr.JPG