Overval op de Jumbo op de Vrijheidslaan

Delft - Vanavond is er een overval gepleegd op een filiaal van de Jumbo aan de Vrijheidslaan.

Een gemaskerde man kwam rond half tien de supermarkt binnen en bedreigde de caissières met een vuurwapen. Na een greep uit de kassa ging de verdachte er met een onbekend geldbedrag vandoor in de richting van de Buitenhofdreef.

Personeelsleden gingen de man achterna, maar verloren hem uit het oog.

Agenten die op de melding reageerden, zagen vlak bij de supermarkt een man wegrennen die leek op het opgegeven signalement en zijn hand in zijn broekzak hield. Tot drie keer toe sommeerden de agenten de man zich over te geven. Dit negeerde hij.

Na drie waarschuwingsschoten werd gericht geschoten op zijn onderbeen. Hij werd hierbij niet geraakt, maar stopte wel en kon op de Mozartlaan worden aangehouden.

Aan het politiebureau bleek dat hij niets met deze overval te maken had. De politie onderzoekt waarom hij wegrende.

Het signalement van de overvaller luidt: blanke man, ca. 1.90 meter lang, leeftijd 20 tot 30 jaar, donkere jas met capuchon. De politie is inmiddels een onderzoek gestart en spreekt nog met getuigen. De personeelsleden en aanwezige klanten van de supermarkt krijgen slachtofferhulp aangeboden. Mensen met informatie die kan helpen in het onderzoek wordt gevraagd contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melding doen kan bij Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Video en foto's: Nick van Mourik

lWe1pE.JPG

llCgS0.JPG

DSBlJ0.JPG

cMesM0.JPG

QJ3GAK.JPG

De locatie op de Beethovenlaan waar de politie de aanhouding heeft verricht en er waarschuwingsschoten zijn gelost.

09G1PG.JPG

1NAWZT.JPG

Hncww3.JPG

NMvM1B.jpeg