Grote stroomstoring in Den Haag en Rijswijk | Regio15.nl

Grote stroomstoring in Den Haag en Rijswijk

Den Haag / Rijswijk - Rond half elf viel in grote delen van Den Haag en Rijswijk de stroom uit. Onder andere veel trams staan daardoor stil.


Behalve woningen en bedrijven zonder stroom zijn ook veel verkeerslichten uitgevallen. De haltes van de tramtunnel Grote Markt zijn afgezet omdat de trams hier niet rijden. Veel winkels moeten hun deuren sluiten vanwege de stroomstoring, en ook een aantal tankstations is gesloten.

Bedrijven en ziekenhuizen zijn voor hun essentiële onderdelen overgeschakeld op noodstroomvoorzieningen.

De meldkamer van de brandweer heeft het op het moment druk met het verwerken van meldingen van mensen die vast zitten in bijvoorbeeld liften.

Het probleem zou komen door een storing in een hoogspanningstation van de landelijk stroomnetbeheerder TenneT. 

Hulpdiensten hebben in verband met de stroomstoring opgeschaald naar GRIP 2. Een uitleg over GRIP en opschalingen vind u hier.

De politie vraagt nadrukkelijk om niet te bellen met het alarmnummer om de stroomstoring te melden. De hulpinstanties zijn er druk mee bezig!

Update 11.25u: We krijgen veel meldingen van mensen die weer stroom hebben. Als het even meezit heeft iedereen in het getroffen gebied snel weer netspanning.

Foto's: Robert Johnson, Rene Hendriks en Tim de Kleyn

w DSC 0482

w DSC 0511

w PEEN9011

w TDK 5549

w TDK 5552

Onder andere de Albert Heijn aan het Lorentzplein was dicht in verband met de stroomstoring.

w DSC 0474

w DSC 0490

Trams op de Haagweg in Rijswijk

w DSC 0525

Attractiepark Drievliet werd tijdelijk gesloten voor bezoekers. Bezoekers die al binnen waren mochten op het terrein blijven, totdat de netspanning hersteld was en de attracties weer konden draaien.

w DSC 0514