NFI demonstreert zijn kunnen

t-jfa_058Vandaag heeft het NFI een demonstratie gegeven van zijn kunnen op het gebied van forensisch onderzoek van nucleair terrorisme.

Het NFI maakt wereldwijd deel uit van een aantal specialistische organisaties op dit gebied.

"Er moet meer aandacht komen voor forensisch onderzoek naar mogelijke daders." aldus Kees Möhring, directeur externe relaties, van het NFI. “Het NFI investeert bijvoorbeeld in onderzoek naar nieuwe nucleaire forensische technieken. Hierbij speelt profiling van radioactief materiaal een rol om de herkomst van de stoffen te bepalen. En ook meer bekende forensische technieken zoals onderzoek naar DNA, vingersporen, explosieven en digitaal sporen kunnen een grote bijdrage leveren aan de aanpak van nucleair terrorisme.” Forensic awareness, bewustzijn van forensische mogelijkheden bij de opsporing bij nucleaire aanslagen en het traceren van sporen, is van groot belang.

In Nederland is het NFI een van de trekkers van het programma ter bestrijding van Chemisch, Biologisch, Radiologisch en Nucleair terrorisme (CBRN). Dit programma wordt uitgevoerd onder coördinatie van de Nationaal Coördinator Terrorisme Bestrijding (NCTb). Een van de resultaten is de oplevering in 2010 van het NFI Field Lab waarin onder meer grootschalige CBRN oefeningen zullen plaatsvinden.

De pers was vandaag uitgenodigd voor een demonstratie. Hier werden de technieken en apparatuur getoond.

w-jfa_049

w-jfa_058

w-jfa_110

w-jfa_0135

w-jfa_188

w-jfa_196


Warning: unlink(/var/www/html/regio15/2014/modules/mod_blank250/tmpl/tempBM366.php): No such file or directory in /var/www/html/regio15/2014/modules/mod_blank250/tmpl/default.php on line 54