Kat probeert tramtunnel alvast uit | Regio15.nl

Kat probeert tramtunnel alvast uit

img_6317_thumbDe autospuit van Leidschendam-Voorburg werd gestuurd naar het Oosteinde t.h.v. de Cornelis Voorhoevelaan in Voorburg. Achter het hekwerk van de tramtunnel in aanbouw was een kat aangetroffen.

Het dier dat sinds donderdag vermist was is vermoedelijk via het uiteinde van de tunnel op de Noordsingel naar binnen gelopen. Het was in ieder geval niet mogelijk om het beest via het hekwerk op het Oosteinde naar buiten te krijgen.

Probleem was dat de tramtunnel nog niet in gebruik is; en dus nog niet voorzien van brandweersleutels of werkende liften. De beide tunneleinden zijn ook door hekken afgesloten, om te voorkomen dat zwervers de tunnel als slaapplaats gebruiken.

Uiteindelijk heeft de brandweer één baan van de Sijtwende tunnel (N14) vanaf de A4 richting Wassenaar laten afsluiten. Via de nooddeuren tussen de autotunnel en de tramtunnel kon toen het station op het Oosteinde bereikt worden. Gezien het tijdstip leverde dit nauwelijks hinder voor het verkeer op.

De kat was bang voor de brandweermannen met de felgele strepen op hun overall, dus was de agent in burgerkleding de enige die enigzins in de buurt van de kat kon komen. Op deze manier kon de miauwende plumeau toch gevangen worden.

Na een ritje in de politie auto kon het dier weer met de eigenaar herenigd worden. Een heel blij baasje heeft toen de agent bedankt voor de hulp en als extra service heeft de agent de kat en haar baasje thuis afgezet. De brandweer is later telefonisch bedankt voor hun hulp.

Foto's: Sander Paardekooper

img_6311

img_6312

img_6313

img_6315

img_6316

img_6318

img_6319

img_6321

img_6326

img_6328

img_6333