Veel brandweerinzet door harde wind

Haaglanden - De brandweer heeft het vandaag erg druk met de gevolgen van de harde tot stormachtige wind.

Die wind, gecombineerd met bomen die vol in blad staan, heeft tot gevolg dat op veel plaatsen bomen bezwjken en takken afbreken. 

De brandweer heeft de handen vol aan deze meldingen, maar ook aan meldinge  over losgewaaide steigerdelen, gevels waarvan delen bezwijken etc.

In dit item passeren een aantal van deze inzetten de revu.

U kunt ook zelf beeldmateriaal inzenden over de gevolgen van de storm. Foto's kunt u inzenden via Whats App Tiplijn 0615151502 en grotere fotobestanden en video kunt u het beste insturen via WeTransfer. Alvast bedankt!

Den Haag - Een boom langs de Zoetermeerse Rijweg waaide om en kwam daardoor op de bovenleiding terecht van het Randstadrail traject tussen Zoetermeer en Den Haag. Hierdoor ontstond veel schade en was het tramverkeer uren gestremd.

De trams konden niet meer verder rijden van en naar Den Haag. De HTM heeft het traject daarom gesplitst. Medewerkers van de HTM hebben de bovenleiding spanningsloos gemaakt, waarna brandweerlieden aan de slag konden om de boom is delen te zagen en van het spoor te verwijderen. De HTM is hierna gestart met herstelwerkzaamheden. (Foto's: Roy Wolters en Joris van der Ros)

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

AJlCOj.jpeg

YiDiCD.jpeg

a06V4S.JPG

exr3gJ.JPG

5AChNQ.JPG

Den Haag - Op de Guirlande in Den Haag waaide ook een boom om. Een lantaarnpaal was hierbij het haasje. De brandweer heeft enkele takken verwijderd zodat de weg weer vrij was. (Foto's: Roy Wolters)

pgMQtw.JPG

Yb9WrA.JPG

2egGAx.JPG

Rijswijk - De brandweer heeft vanmiddag de Meester Le Poolestraat met rood/geel lint afgezet (gevarenzone) ivm een boom die enkele takken dreigde te verliezen. De zorgen om de boom bleken terecht. De boom is niet veel later omgevallen tegen de woningen aan. Groenbedrijf AH Vrij heeft de boom met een grijper van de woningen afgehaald, waarna deze in stukken gezaagd kon worden. Een 2e verdachte boom wordt ook gelijk preventief verwijderd. (Video en foto's: Sander Paardekooper)

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

rCb0SY.JPG

1phszK.JPG

gAIxVD.JPG

9pgNnY.JPG

42z9L2.JPG

N5D8Lu.JPG

cygpnU.JPG

Pijnacker - Ook op de Rivierenlaan in Pijnacker kwam de brandweer in actie. Dit maal voor een klein boompje waarvan enkele takken knakt waren. Met behulp van een hoogwerker zijn deze verwijderd. (Foto's: Sam Treewood)

wlCOLT.JPG

Okzmqk.JPG

ZuB8L2.JPG

Wassenaar - Op de Weteringlaan heeft ook een boom helaas het loodje gelegd door de wind. In de val heeft hij ook de grasmat meegenomen. De brandweerlieden van Wassenaar hebben de boom vakkundig verwijderd. (Foto's: Herman van der Woude)

CUMVUW.JPG

JcMHO0.JPG

VLElTJ.JPG

cpzHbu.JPG

Den Haag -  De eigenaar van een geparkeerde auto aan de Vrederustlaan had vandaag geluk: een dikke boomtak brak af, maar miste zijn auto maar op een haar. (Foto's: Nick van der Toorn)

nECdve.JPG

jpck35.JPG

EkXTRo.JPG

Den Haag - Op het Denenburg is ook een dikke tak van een boom afgebroken, en deze is wel op twee geparkeerde auto's terecht gekomen. De schade aan de auto's is aanzienlijk. (Foto's: Sebastiaan Barel en Machiel Janssen)

jIrsf6.JPG

qtnLsC.jpeg

KZp7Na.jpeg

ohHf24.jpeg

ABT21V.jpeg

Den Haag - Bij een bedrijfsverzamelgebouw op de Oude Middenweg is een gevelplaat losgekomen. De brandweer heeft de plaat weer voorzien van schroeven. (Foto's: Nick van der Toorn)

oYitRi.JPG

CkxFIa.JPG

kKOHrr.JPG

6evaiN.JPG

Den Haag - In het Zuiderpark is een boom omgewaaid en over de weg gevallen. Gelukkig vielen er geen slachtoffers.

w zuiderpark

Voorburg - Op de Rodelaan is een grote tak van een boom afgebroken, en verspert de rijbaan. Brandweermensen zijn druk bezig de tak in stukken te zagen. (Foto's: Rene Hendriks)

3MpS7f.JPG

jGJ4dg.JPG

Z39rc8.JPG

QiPywo.JPG

ePs0pn.JPG

Den Haag - Op de Maanweg waaien geveldelen van het gebouw van het voormalige ICC. Dat levert gevaarlijke situaties op en daarom is het kruispunt afgesloten. Verkeer naar de Binckhorstlaan is daardoor niet mogelijk. Dat komt slecht uit, want dit is een omleidingsroute vanwege de afgesloten N14. (Foto's: Nick van der Toorn)

skp9Z7.JPG

jlYm0H.JPG

DS6jRF.JPG

gsedP8.JPG

vHeL5T.JPG

YoU6bU.JPG

ebtRTG.JPG

Wassenaar - Op de Van Duivenvoordelaan is een grote tak van een boom afgebroken. De brandweer heeft de tak verwijderd met behulp van de tankautospuit. De tak wordt daarna in stukken gezaagd. (Foto's: Herman van der Woude).

RwUNv8.JPG

nqEJw8.JPG

Ko1fmC.JPG

xjvQmB.JPG

mw8LmW.JPG

Voorburg - Ook op de Sint Martinuslaan is een grote tak afgebroken. Brandweerlieden hebben ook deze weer in stukken gezaagd. (Foto's: Bob van Keulen)

RcWXc8.JPG

TT7zsv.JPG

Rijswijk - In de Bunchestraat is een boom in een achtertuin omgewaaid en bij de overburen op de schutting beland. De brandweer gaat de boom in stukken zagen. (Foto's: Daan van den Ende)

8YZjDj.JPG

SukJfD.JPG

ABEle6.JPG

GEJnOE.JPG

Rijswijk - Op de Schaapweg is een boom omgevallen en deels op het Shell tankstation terecht gekomen. Dat moest hierdoor worden gesloten. (Foto's: Daan van den Ende)

6ACliD.JPG

1HxweF.JPG

Ab29Dy.JPG

gqQEeP.JPG

MNE9Ny.JPG

Den Haag - Op De Gaarde is een grote tak van een boom afgebroken. Een geparkeerde auto heeft daardoor schade opgelopen. De brandweer is ter plaatse. (Foto's: Daan van den Ende)

KGeB0H.JPG

M2sYiB.JPG

Wg8PCv.JPG

MES9B3.JPG

Den Haag - Op het Harstenhoekplein lagen spullen van dakdekkers op een dak, en door de wind vlogen die nu in het rond. De brandweer heeft de spullen verwijderd. (Foto's: Nicky Pronk)

ffKCG6.jpeg

2CuB1A.jpeg

7L5X9w.jpeg

Den Haag - Op de Meppelweg is een grote boom omgewaaid en net niet tegen een flat aan gekomen. De brandweer zaagt de boom in stukken. (Foto's: Daan van den Ende)

7Rns4V.JPG

JqGEnr.JPG

9YJScS.JPG

ptRB8H.JPG

D0PhT2.JPG

Rijswijk - Op de Sir Winston Churchilllaan is vanmorgen een dikke boom omgewaaid. Deze is op twee geparkeerde auto's terecht gekomen. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd. (Foto's: De Vilder)

w winston1

w winston2

w winston3

Voorburg - Op de Appelgaarde is ook een boom omgewaaid en deze kwam op een geparkeerde auto terecht.

w appel1

Leidschendam - En ook deze boom op De Haar heeft de strijd tegen de elementen helaas verloren. Daarbij raakte een geparkeerde auto zwaar beschadigd.

w haar1

w haar2

Rijswijk - Op de Hoogkamerlaan is vanmiddag een dikke boom omgewaaid. Deze kwam daarbij op een geparkeerde auto terecht, die daardoor beschadigd raakte. De politie heeft de straat afgezet en de brandweer heeft de boom in stukken gezaagd. Vanmorgen waren in deze straat ook al twee bomen omgewaaid. (Foto's: Daan van den Ende)

sNqwbA.JPG

zNWITs.JPG

FaRTbB.JPG

rTM7zd.JPG

KeoJjk.JPG

5GJxZl.JPG

Rijswijk - De van Vredenburchweg was vanmiddag enige tijd afgesloten vanwege een boom waravan een dikke tak was afgebroken. De brandweer heeft nog enkele takken afgezaagd die nogal los hingen. (Foto's: Sander Paardekooper)

8hUFs1.JPG

UVJlDJ.JPG

bVVd2s.JPG

7pos58.JPG

jm4fYp.JPG

Naaldwijk - Ook op de Rijnsburgerweg is vandaag een boom omgewaaid. De brandweermensen van de tankautospuit van kazerne Monster hebben dit klusje geklaard. (Foto's: Lucien de Vries)

w lucien1

w lucien2

w lucien3

w lucien5

Den Haag - Op de Conradkade is vanmiddag door de stormachtige wind een boom omgewaaid en daarbij bovenop de bovenleiding van de tram terecht gekomen. Het tramverkeer was daardoor gestremd. De brandweer heeft de boom verwijderd en in stukken gezaagd. (Foto's: o.a. Nicky Pronk)

X6Zmn1.jpeg

Q6PNMd.jpeg

x7ofsO.jpeg

SvEtYo.jpeg

8yvcfz.jpeg

eaeaw4.jpeg

Den Haag - In de Monstersestraat was door de wind een steiger losgeslagen. De brandweer heeft ook hier orde op zaken gesteld.

w monstersestraat1

w monstersestraat2

w monstersestraat3