Handrem vergeten, bus in het water | Regio15.nl

Handrem vergeten, bus in het water

th-scheldestroom-1Het had zo een shot uit de nieuwe reclame van Centraal Beheer Achema kunnen zijn. Een bewoner zit nietsvermoedend zijn avondeten op te eten, terwijl buiten zijn bus aan de spreekwoordelijke 'wandel' gaat. Om uiteindelijk in een sloot, die dan ook nog eens gelegen is aan een straat met de naam 'Scheldestroom', tot stilstand te komen.



Helaas betrof het voor de Zoetermeerse eigenaar van deze bus geen reclameshot, maar de keiharde waarheid. Een buurman die het had zien gebeuren, waarschuwde de man met de mededeling dat zijn bus het water in was gereden. Een voorbijganger had ondertussen via 112 contact gehad met de meldkamer en verteld dat er een auto te water was geraakt.

Aangezien de meldkamer geen enkel risico neemt met zulke meldingen, alarmeerde zij twee waterongevallenwagens, een tankautospuit, de grote kraan, een hoogwerker en een Officier van Dienst. Omdat éénmaal ter plaatse al snel duidelijk was dat de bus door een vergeten handrem te water was geraakt en er dus niemand in het voertuig had gezeten, kon de brandweer onverrichter zaken terug naar de kazerne.

Een berger zal zorg dragen voor het 'vlottrekken' van de bus. Of de bus nog in staat is om te rijden, is nog onbekend.

Foto's: Willem Pos

scheldestroom-1

scheldestroom-2

scheldestroom-3