Zoekactie naar in zee vermiste Hagenaar (15) bij Monster levert niets op

Monster - De zoekactie van de hulpdiensten zaterdag naar de vermiste tiener heeft niets opgeleverd.

De tiener, een 15-jarige Hagenaar, was met twee vrienden aan het zwemmen bij de Zandmotor toen zij in de problemen raakten.

Omstanders hebben twee zwemmers uit het water gered. De derde zwemmer zagen zij kopje onder gaan en kon niet meer gevonden worden.

Hulpdiensten hebben daarop een grote zoekactie gestart. Vrijwilligers liepen op verzoek van de hulpdiensten hand in hand in een linie door de zee om mee te helpen zoeken.

Helaas werd de 15-jarige tiener niet meer gevonden voor zonsondergang. Het werd te donker. De hulpdiensten hebben daarop de zoekactie moeten staken.

De familie van de vermiste zwemmer is op het strand opgevangen door de hulpdiensten. 

Zaterdagochtend omstreeks 05:00 uur is de zoekactie hervat. Aan de zoekactie doen diverse reddingsboten mee en ook rijden diverse hulpverleningsvoertuigen rond op het strand. 

De zoekactie heeft zaterdagochtend niets opgeleverd. De hulpdiensten hebben de reddingsoperatie dan ook omgezet in een bergingsoperatie. 

Een speciaal team van de politie, de Landelijke Team Onderwaterzoekingen (LTO), heeft zaterdagmiddag samen met een dregteam lange tijd gezocht naar het lichaam van de 15-jarige tiener. Deze bergingsoperatie heeft ook niets opgeleverd.

Zondag zal niet meer actief worden gezocht naar het lichaam. Wel zal de Kustwacht tijdens haar reguliere vluchten extra alert zijn.

Video en foto's: Daan van den Ende

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

mqxx35.JPG

gtJvdg.JPG

PL5NGI.JPG

G8XyDD.JPG

7GdQnT.JPG

xUoeIQ.JPG

hM95tj.JPG

L92708.JPG

kqq9Ef.JPG

huQQ2s.JPG

4wyjQB.JPG

AxNZYV.JPG

8aO7lK.JPG

TNh5Pl.JPG

IgdHrc.JPG

Een speciaal team van de politie, de Landelijke Team Onderwaterzoekingen (LTO), heeft zaterdagmiddag samen met een dregteam lange tijd gezocht naar het lichaam van de 15-jarige tiener.

XskZyH.JPG

qcrTrs.JPG

9nNh1j.JPG

wOMUfs.JPG

QvlKhw.JPG

u2rsYy.JPG