Ongeval met autoambulance aanhanger A13 | Regio15.nl

Ongeval met autoambulance aanhanger A13

pp-th-082Vanmiddag om drie uur nam een personen auto de oprit Delft-Noord van de A13 richting Rotterdam. Niets bijzonders, ware het niet dat de auto een autoambulance aanhanger trok met daarop een andere personenauto.

Tot grote schrik van de bestuurder begon de aanhanger al op de oprit te slingeren, waardoor het trekkende voertuig uiteindelijk om zijn as ging en de aanhanger op zijn kant terecht kwam, net als de dure Mercedes die op de aanhanger stond.

De brandweer van Delft kwam ter plaatse met een tankautospuit en een hulpverleningsvoertuig. Zij hoefde gelukkig niet in actie te komen om een slachtoffer te bevrijden; de bestuurder kon namelijk ongedeerd uitstappen. De schade was evenwel aanzienlijk.

Mede door dit ongeval liep het verkeer op zowel de A13, de A4 als de N211 vast. Om de verkeerschaos compleet te maken vond rond vier uur op de N211 richting A4 ook een verkeersongeval plaats, waarbij helaas wel enkele gewonden vielen. Bergingscentrale Vogelaar uit Rijswijk kwam ter plaatse om de wegen weer snel vrij te maken.

Foto's: Paul Pronk

pp073

pp075

pp079

pp082

pp084

pp090

pp093