Bestuurder gevlucht na zwaar ongeval Oosteinde | Regio15.nl

Bestuurder gevlucht na zwaar ongeval Oosteinde

Voorburg - Bij een zwaar ongeval op het Oosteinde is vanavond een ravage ontstaan; de veroorzaker is na het ongeval gevlucht.


De aanrijding gebeurde aan het einde van de Parkweg; ter hoogte van het station Leidschendam-Voorburg. Twee auto's kwamen met elkaar in botsing nadat één van de auto's volgens omstanders op de Parkweg een inhaalpoging deed met hoge snelheid. De auto raakte een stoep en crashte. Bij de aanrijding werd ook een informatiebord en een boom geraakt. De tweede auto raakte het wrak licht, en is dus slechts zijdelings betrokken bij het ongeval. De bestuurder van de zwarte auto is na het ongeval te voet gevlucht, zijn zwaargewonde bijrijder achterlatend. De politie is naar hem op zoek; deels om hem te verhoren maar ook omdat hij mogelijk ook gewond is.

Twee personen liepen sowieso verwondingen op, waarvan één ernstig gewond is geraakt. Behalve twee ambulances werd ook het Mobiel Medisch Team (MMT) uit Rotterdam ter plaatse gevraagd.

Eén gewonde is zonder spoed vervoerd. Het zwaargewonde slachtoffer is met spoed vervoerd; en de arts van het MMT is met deze ambulance meegereden. De verkeerspolitie en de VOA doen onderzoek naar het ongeval.

Het Oosteinde is in beide richtingen afgesloten in verband met het ongeval en het onderzoek. Auto onderdelen (waaronder het plaatswerk van de rechter zijdeur) liggen over de hoofd- en parallel rijbaan verspreid. Auto onderdelen en glas kwamen zelfs in de tuinen van woningen aan de overkant van de parallelweg terecht.

Bij het onderzoek is ook Forensische Opsporing en een hondengeleider ingezet. De auto van de veroorzaker is uiteindelijk door de politieberger afgevoerd.

Update 20 januari: de weggelopen bestuurder is vermoedelijk een 21-jarige Hagenaar. De politie heeft redenen om aan te nemen dat hij gewond is.

Update 20 januari/15.00 uur: de vermiste 21-jarige Hagenaar is terecht. Hij zal worden verhoord over zijn rol bij de aanrijding.

Video en foto's: Rene Hendriks en Roy Wolters 

t3QsxB.JPG

Wa algemeen

oZ6I7R.JPG

fxKNSr.jpeg

6m6Yh5.jpeg

XUv1CA.jpeg

lNBPIb.jpeg

wAgwcc.JPG

ddVHvp.JPG

YKYhae.jpeg

P8PXXE.JPG

lFmmaC.JPG

OcJ8pI.JPG

zm0vvx.jpeg

b0LNbB.JPG

UYRvzN.JPG

K3gIfH.JPG

sC4KVH.JPG

yglEq9.JPG

khFj8l.jpeg

Dre21C.JPG

xM9DXO.JPG

Ajucll.JPG

MQtLz6.JPG

EAlToo.JPG

qwc0px.JPG

1fLyoh.jpeg

SLciAB.jpeg

8vtFA9.JPG

xJBByW.jpeg

v3KKJg.JPG

vNMh7I.JPG

jVfXRa.JPG

bS52Cb.JPG

9ibR2v.JPG