25 voertuigen betrokken bij massale kettingbotsing op A12 | Regio15.nl

25 voertuigen betrokken bij massale kettingbotsing op A12

Zoetermeer - Bij een massale kettingbotsing op de afrit van de A12 bij Zoetermeer-Centrum zijn 25 auto's betrokken en drie inzittenden gewond geraakt.


Rond half acht ging het mis. Door de gladheid op de afrit raakten enkele bestuurders de macht over het stuur kwijt. Andere automobilisten konden niet op tijd meer remmen en botsten achterop het ongeval.

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Drie inzittenden zijn uiteindelijk gewond geraakt; daarvan zijn er twee naar een ziekenhuis in de omgeving vervoerd.

De VOA is ter plaatse en doet onderzoek. De afsluiting van de afrit zorgt voor veel files in en om Zoetermeer. De politiehelikopter heeft enige tijd boven de locatie gevlogen om luchtfoto's te maken. 

Berger Vreugdenhil is met veel voertuigen ter plaatse om de in totaal 25 betrokken en beschadigde auto's af te voeren. Alle 25 voertuigen zijn afgevoerd en meegenomen naar een opslaglocatie van bergingsbedrijf Vreugdenhil. De inzittenden zijn met een bus meegenomen.

Een speciale wegdekreiniger (ZOAB cleaner) kwam ter plaatse om het wegdek schoon te maken. Er is vanwege de extreme gladheid extra zout gestrooid. Omstreeks 11:00 uur werd de weg weer vrijgegeven. 

Foto's en video: Donny Kooistra

oKZVBW.JPG

d5mXVH.jpeg

EJRxHH.JPG

XCEQAB.JPG

fyfQWb.JPG

UC5SFQ.JPG

Edq71z.JPG

PMdwWz.JPG

LBixqW.JPG

daIRLs.JPG

a1qg6G.JPG

B9x5aM.JPG

uKgGUh.JPG

gjGAc7.JPG

9PzdfH.JPG

vYf416.JPG