Aanrijding auto vs. motor op N44

th-dsc_1506Maandagavond vond op de N44 een aanrijding plaats tussen een auto en een motor. Dit gebeurde bij de verkeerslichten ter hoogte van de Houtlaan te Wassenaar.


De bestuurders van beide voertuigen reden over de N44 in de richting van Den Haag, toen zij de verkeerslichten naderden. De motorrijder remde voor het op rood gesprongen verkeerslicht, maar remde harder dan de achter hem rijdende automobilist vermoedde. Hierdoor raakte de auto de achterkant van de motor, met als gevolg dat de motorrijder ten val kwam.

De automobilist is direct uitgestapt en heeft via 112 de politie en de ambulance gealarmeerd. De ambulancedienst, die ter plaatse kwam met een motor en een ambulance, heeft de bestuurder van de motor nagekeken en zekerheidshalve voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Beide voertuigen raakten door de aanrijding fors beschadigd. Bergingsbedrijf Logicx is ter plaatse gekomen om de voertuigen af te slepen.

Aangezien het ongeval zich voordeed in de staart van de avondspits, ging de verkeershinder gepaard met de nodige filevorming. Twee rijstroken van de N44 in de richting van Den Haag zijn gedurende het ongeval afgesloten geweest. Het verkeer werd over het sorteervak voor linksaf geleid.

Een toevalig passerend begeleidend transport werd vakkundig, doch creatief langs de file heen geleid.

Na het afslepen van de voertuigen konden beide rijbanen niet direct vrijgegeven worden; Rijkswaterstaat moest eerst ter plaatse komen voor het reinigen van het wegdek, aangezien deze spiegelglad was geworden door gelekte smeersels. Hoe laat de N44 uiteindelijk weer in zijn geheel vrijgegeven is, is onbekend.

Foto's: Pascal de Haas

dsc_1501

dsc_1498

dsc_1502

dsc_1505

dsc_1506

dsc_1519

dsc_1549