Vrachtwagen bleek te hoog of viaduct te laag | Regio15.nl

Vrachtwagen bleek te hoog of viaduct te laag

Zoetermeer - Een vrachtwagenchauffeur heeft vanmiddag op de Parkdreef de hoogte (laagte ?) van een viaduct verkeerd ingeschat waardoor zijn wagen fikse schade opliep.


De vrachtwagen reed over de Parkdreef richting de Akkerdreef en moest daarvoor onder het randstadrail viaduct door. Helaas bleek het viaduct lager, of de vrachtwagen hoger, dan gedacht. De meeste viaducten in Nederland zijn 4 meter hoog, maar dit deze is slechts 3.4 meter. De vrachtwagen kwam klem te staan, en liep schade op.

De chauffeur heeft de vrachtwagen op eigen kracht onder het viaduct vandaan gereden. Door de aanrijding raakte het dak en de koelinstallatie flink beschadigd. Er lekte ook een vloeistof uit de koelinstallatie die op het asfalt terecht was gekomen.

De gemeente is ter plaatse gekomen en heeft het wegdek gereinigd. Naar verwachting zullen de kosten daarvan op het bedrijf worden verhaald. De vrachtwagen is door een bergingsbedrijf opgehaald. Tijdens de bergings- en opruimwerkzaamheden was de Parkdreef ter hoogte van het winkelcentrum tijdelijk in beide richtingen afgesloten.

Het viaduct maakt vaker slachtoffers onder de vrachtwagen populatie. Eerder al hier en hier.

Video en foto's: Roy Wolters

xruxta.JPG

Blv4pS.JPG

POmpUy.JPG

wJMVKw.JPG

6wRXUx.JPG

DRe2gK.JPG

crWPWT.JPG