Bezorgscooters betrokken bij 2 aanrijdingen Laakkwartier

Den Haag - Op slechts 300 meter afstand van elkaar zijn 2 bezorgscooters betrokken geraakt bij 2 aanrijdingen met een personenauto in het Haagse Laakkwartier.

Het eerste ongeval was even voor kwart voor acht op de Laakkade. Ter hoogte van de Johan Gramstraat was een automobilist bezig om achteruit uit een parkeervak te rijden alwaar op dat moment een bezorgscooter reed in de richting van de Oudemansstraat.

De bestuurder van de bezorgscooter had te laat in de gaten dat de auto aan het uitparkeren was en de automobilist zag de scooter niet aankomen vanwege de naast hem geparkeerde voertuigen. De scooter boste met een flinke klap tegen de zijkant van de auto, waarna de bestuurder een paar meter verder op de grond terecht kwam.

Hulpdiensten kwamen ter plaatse en ambulancepersoneel heeft de bestuurder gefixeerd in een vacuümmatras, waarna zij hem voor verder onderzoek naar het ziekenhuis hebben vervoerd.

Foto's: Sander Paardekooper (Tekst gaat door onder de foto's)

39nIvb.jpeg

G0IMRg.jpeg

GBJV2s.JPG

56wxSt.JPG

CxBpKD.JPG

BLtCfQ.JPG

20 minuten later en 300 meter verderop was het volgende ongeval op de kruising Oudemansstraat/Isingstraat. Ook hier botste een bezorgscooter tegen een personenauto aan.

De automobilist kwam uit de Oudemansstraat en zag te laat dat er een bezorgscooter reed over de Isingstraat.

Een botsing was het gevolg, waarbij de bestuurder van de scooter op de trambaan terecht kwam. Door het ongeval stonden de tramlijnen 1, 16 en 17 gestremd in de richting van het Lorentzplein.

De bestuurder van de scooter is ter plaatse onderzocht in de ambulance, maar vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig. De bestuurder had slechts wat spierpijn en blauwe plekken overgehouden aan het ongeval.

Beide bestuurders konden onderling het schadeformulier invullen, waarna de kruising en dus ook het tramverkeer weer kon worden vrijgegeven. De tramlijnen 1, 16 en 17 hadden nog wel de nodige vertraging opgelopen door de stremming.

Foto's: Sander Paardekooper

 ytV090.JPG

SxsNn8.jpeg

CTon2k.jpeg

SnWi1P.jpeg

 

xUgT5L.JPG

vRkYVA.JPG