Dode en zwaargewonde bij aanrijding Haagweg

Rijswijk - Bij een ongeval zondagavond even na zeven uur tussen en motorrijder en een voetganger op de kruising Haagweg/Geestbrugweg zijn 2 personen zwaargewond geraakt.

Na de aanrijding kwam de motorrijder enkele meters verderop ten val, zijn motor schoof nog enkele meters verder door en kwam in het hekwerk van de naastgelegen tramhalte tot stilstand.

Direct na het ongeval werden politie en 3 ambulances ter plaatse gestuurd. Ook het Mobiel Medisch Team kwam met de traumahelikopter ter plaatse, deze is verderop in Den Haag op het Ketelveld geland.

De voetganger is ter plaatse gereanimeerd en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Het Mobiel Medisch Team kwam met de traumahelikopter ter plaatse en ondersteunde het ambulancepersoneel.

Ook de motorrijder raakte zwaargewond en is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Het tramverkeer is enige tijd gestremd geweest en ook het autoverkeer in de richting van het Laakkwartier was afgesloten.

De VOA (Verkeers Ongevallen Analyse) is ter plaatse en doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Meerdere getuigen zijn ter plaatse gehoord en ook het verkeersgedrag van de motorrijder eerder op de Haagweg wordt in het onderzoek meegenomen.

Update: de politie maakt bekend dat de voetganger (een 54-jarige man uit Rijswijk) helaas later in het ziekenhuis is overleden. De 32-jarige motorrijder uit Den Haag ligt nog in het ziekenhuis.

Video: Sander Paardekooper en Sebastiaan Barel

Foto's: Sander Paardekooper, Daan van den Ende en Sebastiaan Barel

Id3Ky2.JPG

g8oK0s.jpeg

YIzjFh.jpeg

pq6Rto.jpeg

SoSOof.JPG

B3RgWz.jpeg

7Xi0lZ.JPG

h0YULH.jpeg

rVXn5A.JPG

IwsVju.JPG

MA8E2g.JPG

JXgAys.JPG

wII5RB.JPG

qL9Nr3.JPG

1Qqflx.JPG

K7aBhL.JPG

xTWuWz.JPG

gp8AEV.JPG

Em1qss.JPG

vLt3tU.JPG

xqki0i.JPG

w9pTGE.JPG

adcyeu.JPG

HLtBT8.JPG