Ongeval tijdens straatrace op de Stationsweg

Den Haag - Een zwangere bestuurster van een snorscooter is vanavond gewond geraakt nadat zij was aangereden tijdens een straatrace op de Stationsweg.

Het ongeval gebeurde rond vijf over negen op de kruising met de Van Hogendorpstraat. De vrouw stond volgens getuigen op de kruising stil om linksaf te slaan en werd toen aangereden door een auto, die in de richting van de Wagenstraat reed. 

Meerdere getuigen zagen dat deze automobilist op dat moment aan het racen was met een motor en een motorscooter. Over deze betrokken automobilist is al eerder door buurtbewoners melding gemaakt bij de politie, dat deze overlast veroorzaakte met zijn rijgedrag.

De scooterrijdster raakte gewond en is in de ambulance verzorgd. Daarna is zij met spoed vervoerd naar het ziekenhuis.

Meerdere getuigen zijn inmiddels gehoord door de politie. Door omstanders werd gesproken dat de straatracende auto vlak voor het ongeval werd afgesneden, waardoor de automobilist naar rechts moest uitwijken en daardoor tegen de wachtende snorscooter botstte. Deze afsnijdende motorscooter zou na het ongeval zijn doorgereden. De politie verricht onderzoek ter plaatse naar de juiste toedracht van het ongeval. De straat is daardoor lange tijd afgesloten geweest.

Video en foto's: Sander Paardekooper

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

8X2XsY.JPG

HJIgFd.JPG

TbIA3U.JPG

Y1pWLl.JPG

MkOYpr.JPG

xX4WPi.JPG

3fEd6s.JPG

6Y7b8Q.JPG