Voetganger ernstig gewond bij aanrijding Vaillantlaan

Den Haag - Op de Vaillantlaan, nabij de kruising met de Hoefkade, heeft vanmiddag even na vijf uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een bezorgfietser en een voetganger.

De voetganger kwam bij de aanrijding ten val en liep daarbij een flinke hoofdwond op, waarbij hij veel bloed heeft verloren

Behalve de politie werden er door de meldkamer ook twee ambulances en het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter vanaf Rotterdam The Hague Airport gealarmeerd.

Na aankomst van de eerste ambulance is het slachtoffer direct in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis vervoerd; assistentie van de tweede ambulance en het MMT is niet afgewacht. De traumahelikopter vloog inmiddels al boven Delft en kon toen weer omkeren naar haar basis.

Het fietspad en het trottoir werden afgezet door de politie; het betrof de rijbaan richting “de Put”. De VOA is ter plaatse gekomen en heeft onderzoek gedaan naar het ongeval. De fiets is later opgehaald door Team Transport en naar politiebureau Zichtenburg gebracht voor nader onderzoek.

Update 26 september: het slachtoffer, een 79-jarige man, is ondanks de inzet van de hulpdiensten aan zijn verwondingen overleden, zo meldt het AD.

Video en foto's: Sander Paardekooper

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

UkDRA5.JPG

utNs64.JPG

w30BSS.JPG

FCGBaK.JPG

Y0Cas4.JPG

5vTEVD.JPG

amNYBX.JPG

U6EyE4.JPG

9519qe.JPG

nmiC1l.JPG

APSlk9.JPG

xgq3SM.JPG