Kleurrijke kameleon op straat in Laak gevonden

Den Haag - Een prachtige kleurrijke kameleon is donderdagmiddag op straat gevonden in de Haagse wijk Laakkwartier.

Op onze WhatsApp-tiplijn (0615151502) kregen wij een tip dat er op de hoek van de Antheunisstraat en de Johan Gramstraat, in de Haagse wijk Laakkwartier, een kameleon was gevonden.

De vinders hebben het beestje, de furcifer pardalis ambilobe blue bar, in een doos gezet en de Dierenambulance Den Haag ingeschakeld.

Een medewerker van de Dierenambulane Den Haag is ter plaatse gekomen en heeft het prachtige beestje meegenomen.

Hoe het dier op straat terecht is gekomen is niet bekend. Volgens een medewerker van de dierenambulance hebben zij het hartstikke druk met gevonden (huis)dieren.

- Update - Het baasje van "Ozzy" heeft zich donderdagavond gemeld bij de Dierenambulance! Hieronder een berichtje van zijn baasje:

Hallo allemaal, deze kameleon heet Ozzy (wizard of Oz) en ik ben zijn trotse eigenaresse. Hij "ontsnapt" vaak uit zijn terrarium en loopt dan rond etenstijd zelf weer terug. Vaak zit hij in zijn favoriete kamerplant te chillen. Hij kan echter normaal gesproken niet uit de woonkamer. Hoe hij buiten terecht is gekomen weet ik niet, nog wel een huizenblok verder dan waar ik woon zelfs. Misschien heeft hij nog meer magische trucjes dan alleen zijn prachtige kleuren. Maar hij is erg geliefd, er wordt goed voor hem gezorgd en morgen zit hij weer heerlijk in zijn plant. Bedankt voor de lieve zorgen!

Foto's: Sander Paardekooper en Nick van Mourik

3ha2Ge.jpeg

Wa itemdankzijtiplijjn

kiNg2w.JPG

9TN3Jh.JPG

f8L5bf.jpeg

bZnER5.JPG

ySMskP.jpeg

7iWYK7.JPG

Mmuuoz.jpeg

oIndDs.JPG