In de rij voor een taxi op CS door OV-staking | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

In de rij voor een taxi op CS door OV-staking

Regio - Door een onaangekondigde staking van buschauffeurs en trambestuurders reed er vandaag tussen 10 en 14 uur geen openbaar vervoer van de HTM.


Vanaf 9 uur vanochtend rukten bussen en trams in naar garage en remise. In eerste instantie zouden buschauffeurs het werk neerleggen voor een werkoverleg, maar collega's van de tram sloten zich bij de buschauffeurs aan: ook de trams zouden niet gaan rijden.

Binnen de HTM zou al jaren discussie zijn over rij- en rusttijden, dienstroosters en werktijden. Ondanks veel overleg zou er nog geen overeenstemming bereikt zijn, wat volgens de buschauffeurs zou liggen aan te weinig inzet aan de kant van de directie.

Al met al stonden op drukke punten zoals Centraal Station, Station Hollands Spoor, het Haagse Centrum en ov-knooppunt Leyweg veel reizigers, die niet op hun bestemming konden komen.

Op de stations werd dat deels opgevangen door (tevreden) taxichauffeurs: voor het eerst in tijden was de taxistandplaats leeg. Iedere taxi die aan kwam werd direct bezet door passagiers.

Rond twee uur 's middags reden de eerste trams en bussen weer. Om drie uur was de dienstregeling weer grotendeels hersteld. Of (en zo ja: wanneer) er een vervolgactie komt en of ook dan reizigers geen gebruik kunnen maken van bus of tram is ons onbekend.

Foto's: Dejan Jeremic

MHlRVL.JPG

zLwUmk.JPG

V0ABwr.JPG

WpBcJz.JPG

bMol5H.JPG

FzMryV.JPG

eYSLSH.JPG

j58JGp.JPG

tTCAiQ.JPG

rXpw1J.JPG

ptFw1J.JPG

Wu4MUh.JPG