Hoe belangrijk uw tip kan zijn | Regio15.nl
  • Dutch
  • English
DutchEnglish

Hoe belangrijk uw tip kan zijn

Regio15 - Graag herinneren we u er aan dat u ons sinds eind december 2016 ook via WhatsApp tekstberichten kan bereiken.


Dit betekent dat u ons altijd en overal eenvoudig kunt bereiken om bijvoorbeeld een tip door te geven. Voeg simpelweg ons mobiele telefoonnummer toe aan het adresboek op uw telefoon. U kunt ook de website bezoeken en klikken op het WhatsApp logo bovenaan de pagina.

Tips zijn belangrijk voor ons. Sinds de invoering van C2000 is de politieradio niet meer af te luisteren, en de politie stuurt maar van een beperkt aantal soorten incidenten een persalarm. Een inval van het arrestatieteam, een auto die op het tramspoor staat, een gesprongen waterleiding, afsluiting i.v.m. de vondst van een verdacht pakketje, een vuurwerkvondst in een woning, een zoekactie in het water naar een vermiste vrouw, ernstige verkeershinder op de A4 omdat het wegdek vol ligt met sneldrogend beton, een evenementenhal die ontruimd wordt na vechtpartijen: allemaal voorbeelden van zaken waarvan de politie van mening is dat het geen nieuws is, maar die we uiteraard wel graag via tips te weten willen komen.

Met de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) zijn op landelijk niveau afspraken gemaakt met de politie over welke zaken een persalarm krijgen en welke niet. Een overval is een voorbeeld van een gebeurtenis waarvoor de politie een persalarm zou moeten afgeven. Helaas gaat dit regelmatig fout, geen tientallen keren maar eerder honderden. Om goed in beeld te brengen wat er in onze regio allemaal plaatsvindt is het belangrijk dat we daar hulp van krijgen van onze bezoekers.

Als u ons wilt bellen, blijft de spraak tiplijn 070 - 7373112 bereikbaar. De WhatsApp-tiplijn ondersteunt geen spraak; alleen berichten. Maar met WhatsApp zijn wij nóg sneller op de hoogte van uw tips, die velen bijvoorbeeld ook al via Facebook (Direct Message) of Twitter naar ons stuurden. Het betekent ook dat wij gemakkelijker contact kunnen houden, en dat wij kunnen laten weten wat we al-dan-niet hebben gevonden.

U kunt via WhatsApp ook gelijk één of meerdere foto's meesturen, zodat wij direct een beeld hebben van de situatie.

Voeg 06 - 15 15 15 02 dus nu toe aan de contacten op uw smartphone! Of: klik op het WhatsApp logo op onze homepage als u ons wilt tippen. Alvast bedankt voor uw tips!

Bereik ons via WhatsApp!