Nieuwsflits week 41

Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u beelden terug van een aantal van de minder opvallende incidenten, die zich in week 41 in de regio hebben afgespeeld.

Dinsdag 9 oktober:

Zoetermeer - Vanmiddag rond half drie is in een woning aan de Biggenweide een brandje ontstaan. Volgens onbevestigde berichten zou er kortsluiting zijn ontstaan in een oplader van een telefoon. Het brandje was snel gedoofd en de brandweer heeft de woning geventileerd. (Foto's: Marcel Hillebrand en Fred Wolters)

jYWNHE.JPG

InmBqh.JPG

J2NBqN.JPG

Wzmmm0.JPG

Den Haag - Op de kruising van de Erasmusweg met de Vrederustlaan is vanmiddag rond kwart voor drie een kindje tegen een voertuig van de Groenvoorziening gefietst. Het kindje is in de ambulance onderzocht. (Foto's: Nick van Mourik)

o1MMyQ.JPG

fXxsv1.JPG

2k4KuB.JPG

Zevenhuizen - Op de A12 richting Utrecht, ter hoogte van Zevenhuizen, is rond kwart over drie een auto over de kop geslagen op de meest linker rijstrook. Hierdoor moesten twee rijstroken worden afgesloten en dat leverde direct al een flinke file op. Een ambulance uit haaglanden is ter plaatse geweest. Het is onbekend of er iemand is vervoerd. (Foto's: Brian Roeten)

DlPne6.jpg

0pq1dk.jpg

S7fTq3.jpg

LMfhDh.jpg

60u00a.jpg

Den Haag - Op de keerlus van bus 22 en tram 12 op het Markenseplein nam een automobilist de bocht te ruim en belandde pardoes met zijn linker wielen op de vrije trambaan. Hierdoor was tram 12 enige tijd gestremd. De politiekraan bracht uitkomst en de medewerkers daarvan hebben de auto weer met vier wielen op het asfalt gezet. (Foto's: Nicky Pronk en Dejan Jeremic)

DIH2tk.jpeg

ohcJKY.jpeg

MqiC4x.jpeg

9J1q24.jpeg

JbUavS.jpeg

Wateringen - Omsreeks vijf uur vanmiddag zijn vijf voertuigen achterop elkaar gebotst op de Wippolderlaan/N211 in de richting van de A4. Vermoedelijk is de voorste auto geremd omdat hij een 'flitsbus' zag staan. De inzittenden daarvan waren echter bezig met het helpen van een automobiliste met een lekke band. Eén persoon is in de ambulance onderzocht, maar niet vervoerd. (Foto's: Tim de Kleijn)

w DSC01262

w DSC01269

w DSC01284

Dinsdag 10 oktober:

Zoetermeer - Op de rotonde op de kruising van de Van Stolberglaan met de Clauslaan is vanmorgen een fietsster aangereden door een voertuig van de gemeente. De fietsster is in een ambulance onderzocht, maar is niet vervoerd. (Foto's: Brian Roeten)

kzyc5P.jpeg

C7HZeu.jpeg

IKXRnt.jpeg

HwEFyN.jpeg

Voorburg - Op de kruising van de Rodelaan met de Klaverweide is omstreeks half drie vanmiddag een fietsster aangereden door een auto. Het zou heel goed kunnen dat de laagstaande zon hierin een rol heeft gespeeld. De fietsster is onderzocht door het ambulancepersoneel en is daarna vervoerd naar het ziekenhuis. (Foto's: Lucien de Vries)

WzmFml.jpeg

LytGL4.jpeg

HD45TS.jpeg

RHhKkx.jpeg

Hoek van Holland - In een garagebedrijf aan de Zekkenstraat deed zich vanmiddag een medische noodsituatie voor. Twee ambulances uit Haaglanden en de traumahelikopter met het MMT werden hier ingezet. De patiënt is vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en de arts van het MMT is meegereden. Een politievoertuig heeft de ambulance begeleid. (Foto's: Sven Poeze)

8PcNu3.JPG

Y36jPm.JPG

Mrg1YO.JPG

JTwI4Z.JPG

v8ckMc.JPG

Rijswijk - Op de Schaapweg is vanavond rond half tien een scooterrijder aangereden door een personenauto. De scooter reed op het fietspad en werd aangetikt door een personenauto die van een parkeerterrein af kwam. De scooterrijder is onderzocht in de ambulance en daarna zonder spoed vervoerd. De Verkeerspolitie verricht onderzoek. (Foto's: Ferrie van der Geer)

zCcZOQ.jpeg

Ai0Teh.jpeg

EeySL1.jpeg

UpccBP.jpeg

Donderdag 11 Oktober

Kwintsheul – Donderdagochtend is een scooterbestuurder lichtgewond geraakt bij een ongeval aan de Kerkstraat. Een afslaande personenwagen heeft het slachtoffer vermoedelijk niet gezien. Medewerkers van de ambulancedienst hebben de scooterbestuurder ter plaatse behandeld aan de opgelopen verwondingen. (Foto’s: Tim de Kleijn)

w DSC01287

w DSC01291

Rijswijk - Op de Laan van Hoornwijck kwamen vanochtend een busje en een personenauto met elkaar in botsing; het busje is tegen het linker voorportier van de auto aan gereden. De bestuurder van de personenauto raakte gewond en is door omstanders en later door het ambulancepersoneel verzorgd. Of hij is vervoerd naar het ziekenhuis is niet bekend. (Foto's: Ferrie van der Geer)

OhP4oH.jpeg

Bpm81c.jpeg

ScR3WU.jpeg

EocBmN.jpeg

KCrgL3.jpeg

Zoetermeer - Twee ambulances, politie en de traumahelikopter met het MMT kwamen vanmiddag rond kwart voor vijf met spoed ter plaatse voor een medische noodsituatie binnenshuis aan de Bergmanstrook. De traumahelikopter is in de omgeving geland. De patiënt is door het medisch personeel verzorgd en daarna met spoed en onder motorbegeleiding vervoerd naar een ziekenhuis. De arts van het MMT is met de ambulance meegereden. (Foto's: Roy Wolters en Fred Wolters)

gf3oqn.JPG

35bOak.JPG

pNiwHx.JPG

NSpmt1.JPG

85R8zM.JPG

Den Haag - Een flinke inzet van de hulpdiensten vanmiddag in verband met een melding 'zwemmer in nood' in zee bij het Noorderstrand. Voorbijgangers zagen iemand in het water spartelen en belden de hulpdiensten. Brandweer, KNRM en ook een politiehelikopter werden die kant op gestuurd. Al snel bleek het te gaan om een 'vaste klant' die een stuk de zee in zwemt en dan begint te 'spartelen', wat op onwetende voorbijgangers kan overkomen op een mogelijke dreiegdne verdrinking. De hulpverleners hebben de man de kant op gestuurd en verzocht voortaan 'normaal' te zwemmen, om dit soort meldingen te voorkomen. (Foto's: Nicky Pronk)

Ssyxg9.JPG

XjwJXg.JPG

ovRdnf.JPG

Den Haag - Hulpdiensten kwamen donderdag aan het einden van de middag ter plaatse op het Pasteurplein ivm een melding koolmonoxide. Oorzaak betrof een defecte ketel. 1 bewoner is ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel. De ketel is uitgeschakeld en de woning werd gelucht. De bewoner heeft een stookverbod gekregen en de brandweer controleerde de omliggende woningen op aanwezigheid van koolmonoxide. Een van de omliggende woningen moest door de brandweer met de "gemeentesleutel" geopend worden omdat er niet werd opengedaan bij aanbellen. Bij het binnentreden bleek er toch iemand thuis. (Foto's: Sander Paardekooper)

tNmYRD.JPG

5yFWUL.JPG

K5yCyf.JPG

5HSIdV.JPG

Zoetermeer - Op de Wijnberg is vanavond een maaltijdbezorger op zijn scooter tegen een geparkeerde bus gebotst. De maaltijdbezorger is door het ambulancepersoneel onderzoht maar is niet vervoerd. (Foto's: Sander van den Berg)

u0OBCH.jpeg

E89KGE.jpeg

upAIpO.JPG

Eqv9Ua.JPG

ktMylE.JPG

Vrijdag 12 oktober:

Poeldijk - Een automobilsit die vermoedelijk achter het stuur onwel is geworden, is vanmorgen rond kwart over tien op de Rijsenburgerweg tegen een paal gebotst. Voorbijgangers hebben eerste hulp verleend en dat is later overgenomen door het ambulancepersoneel. Hierna is het slachtoffer zonder spoed vervoerd naar het ziekenhuis. Berger Vreugdenhil heeft de auto afgevoerd. (Foto's: Sven Poeze)

h5oOfN.JPG

Dtk9Zv.JPG

tEsFFx.JPG

FqfCDD.JPG

mPkv5i.JPG

Zoetermeer - Vanavond rond kwart voor acht werd de brandweer gestuurd naar de Andriessenrode, alwaar er brand zou zijn op het dak van een woning. Ter plaatse bleek dat er brand was ontstaan in een zonnepaneel. De brandweerlieden hebben het brandje snel weten te blussen. Na controle van het dak is de brandweer retour kazerne gegaan. Het nader bericht was 'kleine brand'. (Foto's: Sander van den Berg en Marcel Hillebrand)

gd1UrY.jpeg

KGjmdm.jpeg

6wAO3r.jpeg

ohXLum.jpeg

Zaterdag 13 oktober:

Wassenaar - Omstreeks half elf werd de tankautospuit van kazerne Wassenaar gestuurd naar de Van Houtenweg, waar een kat in een dakgoot zat en daar ogenschijnlijk niet weg durfde. Een brandweerman is hierop met een ladder het dak op geklommen, maar de kat zag de bui toen kennelijk al hangen.. Het beestje is naar de dakkapel van zijn baasje gelopen, waar het vrouwtje al het raam had geopend. En zo kwam alles weer goed. (Foto's: Herman van der Woude)

LTHzMb.JPG

xdakZx.JPG

Yb4u6u.JPG

euI561.JPG

xHQhF8.JPG

Zoetermeer - Bij een eenzijdig ongeval op de rotonde van de Amerikaweg en de Meerzichtlaan is rond kwart over één vanmiddag een auto tegen een paal gebotst. De inzittenden waren erg geschrokken, maar na onderzoek in de ambulance bleek dat zij niet naar het ziekenhuis hoefden te worden vervoerd. Berger Vreugdenhil heeft de zwaar beschadigde auto afgevoerd. (Foto's: Sander van den Berg)

F9735K.jpeg

JwXM4H.jpeg

zqPapC.jpeg

gB9AVX.jpeg

QSWWYb.JPG

Den Haag - Nabij de kruising van de Duinstraat met de Scheveningseweg is vanmiddag een fietser aangereden door een auto. De fietser is verzorgd door het ambulancepersoneel en is daarna met spoed vervoerd naar een ziekenhuis. (Foto's: Nicky Pronk)

dYCIgO.JPG

13Iwdk.JPG

t1NUbw.JPG

Rijswijk - Tijdens het slepen van een oude DAF YB-616 uit 1959 brak de sleepstang af op de kruising Haagweg / Lindelaan in Rijswijk. De YB-616 kwam klem te zitten achterop de trekker, waardoor een deel van de kruising enige tijd gestremd stond. Met wat moeite lukte het de sleper om weer los te komen, waarna hij met een sleepketting de YB-616 om de hoek in de Lindelaan kon neerzetten. Berger Vreugdenhil kwam ter plaatse om de oude takelwagen naar de oorspronkelijke eindbestemming te brengen. (Foto's: Sander Paardekooper)

tKp1hg.JPG

s0Kv3g.JPG

jSMaRn.JPG

8MQjrk.JPG

HtANza.JPG

Zondag 14 oktober:

Rijswijk - Zondagmiddag werd in een sloot aan de Dr. H.J. van Mooklaan een kinderfiets aangetroffen. De fiets is op de kant gehaald en brandweermensen hebben even in het water gezocht. Er werd echter niemand aangetroffen, waarna de brandweer weer kon inpakken. De politie heeft het fietsje mee naar het bureau genomen. (Foto's: Nick van Mourik)

RvqGGk.JPG

Qp4hmi.JPG

CDkEzB.JPG

E3s3WQ.JPG

Zoetermeer - Op het busplatform op de Canadalaan, bij Station Centrum-West, heeft vanmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een bus van Arriva en een personenauto. Beide voertuigen liepen daarbij flinke schade op. De beide bestuurders zijn onderzocht door het ambulancepersoneel, maar er is niemand per ambulance vervoerd. (Foto's: Olav Spa)

I2bGfe.JPG

whnyCp.JPG

cNqEPV.JPG

fBjS9N.JPG

Den Haag - Vanmiddag rond half zes kwamen twee auto's met elkaar in botsing op de kruising van de Dedemsvaartweg met de Bentelostraat. Beide voertuigen raakten daarbij zwaar beschadigd. Meerdere inzittenden werden onderzocht in de ambulance, maar uiteindelijk is niemand vervoerd. Berger Vreugdenhil heeft beide auto's afgevoerd. De Dedemsvaartweg was door dit alles enige tijd afgesloten tussen de Bentelostraat en de Valthestraat. (Foto's: Nick van Mourik)

u4Qr3C.JPG

TSQBHX.JPG

Kvq3hl.JPG

13rUFL.JPG

klN4fl.JPG

Zoetermeer - Een 40 jaar oude Morris stond in een parkeergarage onder woningen aan de Salomeschouw brandstof te lekken en dat veroorzaakte een enorme benzinelucht. De brandweer werd erbij geroepen en er werd besloten om het voertuig uit de parkeergarage te verwijderen en op straat verder te laten lekken. Echter, met een opvangbak onder het voertuig! (Foto's: Roy Wolters)

mL9MyX.JPG

kBRGfD.JPG

rP8hY9.JPG

WvoXw0.JPG

smKoib.JPG

ZO08Pf.JPG