Nieuwsflits week 2 | Regio15.nl

Nieuwsflits week 2

thumb-1Haaglanden - In deze rubriek 'Nieuwsflits' vindt u foto’s terug van een aantal van de overige incidenten, die zich in week 2 in de regio Haaglanden hebben afgespeeld.



Maandag 10 januari:

Den Haag - Een 32-jarige vrouw uit Den Haag raakte rond 08.05 uur gewond, nadat een achteropkomende auto tegen haar auto botste op de 1e van der Kunstraat. Hierdoor schoot het voertuig van de vrouw door en botste tegen de auto voor haar. De 37-jarige Haagse bestuurder van de achteropkomende auto had vermoedelijk vanwege de gladheid geen controle meer over de auto, met een botsing tot gevolg. Het slachtoffer is door de brandweer uit haar auto gehaald en met vermoedelijk nekletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Twee auto's moesten worden afgesleept door een berger.

Foto's: Maurice Schotman

w-dscf1683

w-dscf1688

Den Haag - Op de Spaarnedwarsstraat werd een binnenbrand gemeld. Ter plaatse werd het nader bericht 'kleine brand' gegeven. Wat er precies in de brand heeft gestaan en hoe groot de schade is, is onbekend.

Foto's: Maurice Schotman

w-dscf1691

w-dscf1698

Den Haag - Op de Segbroeklaan, nabij de Sportlaan, ontstond even voor drie uur een aanrijding tussen twee personenauto's. Dit zorgde met name op de Sportlaan voor de nodige verkeersoverlast. Eén van de bestuurders is met onbekende verwondingen onder A2 vervoerd naar het Haga-ziekenhuis, locatie Leyenburg. De verkeerspolitie onderzoekt de aanrijding.

Foto's: Mike Boer

wmb-img_6599

wmb-img_6600

Den Haag - Een bewoner van een woning aan de Multatulistraat schrok zich rond 15.45 uur een hoedje toen er rook opsteeg vanuit de kruipruimte achter zijn voordeur. De brandweer werd gebeld en deze ging met het nodige materieel en met de grootste spoed derwaarts voor een 'kelderbrand'. Ter plaatse bleek al gauw dat er niets brandde, maar dat het ging om damp/stoom die afkomstig was van de stadsverwarming. De brandweer kon toen weer terug naar de kazerne en afgesproken is dat de woningbouwvereniging het één en ander zou repareren. Het nader bericht was dan ook 'brandgerucht'.

Foto's: Maurice Schotman

wms-dscf1739

wms-dscf1750

Den Haag - Rond kwart voor vier vond er een kop-staart botsing plaats op het Rijswijkseplein, komende vanaf de Rijswijkseweg richting de Pletterijkade. Na de aanrijding is één persoon uit de voorste auto nagekeken door de ambulancedienst, maar bleken haar verwondingen mee te vallen. Na het invullen van de schadeformulieren kon iedereen zijn weg weer vervolgen.

Foto's: Sander Paardekooper

w-sanbar_img_3835

w-sanbar_img_3837

Woensdag 12 januari:

Den Haag - Een bewoner van een woning aan de Nunspeetlaan kwam er even voor zes uur vanavond tot zijn grote schrik achter dat de deur achter hem dicht was geslagen en dat hij geen sleutels van zijn woning bij zich had. Ten einde raad werd de brandweer gebeld en onder prio 2 is de tankautospuit van kazerne Den Haag-Centrum ter plaatse gekomen voor een gevalletje 'hulp/dienstverlening'. Onder toeziend oog van de politie - iedereen kan immers wel zeggen dat het zijn woning is - is een brandweerman via een ladder naar boven geklommen om het raam open te schuiven en zo kon ook de bewoner zijn huis weer betreden.

Foto's: Marco Vos

wmv-img_4023

wmv-img_4028

Den Haag - Een ritje op het paard verliep vanmiddag iets anders dan een jeugdige amazone zich vooraf had voorgesteld. Op de kruising van de Lozerlaan met de Escamplaan werd zij door het paard afgeworpen en kwam zij ten val; zij raakte hierbij gewond. Tot overmaat van ramp ging het paard er ook nog eens vandoor. Voor het meisje werd een ambulance ter plaatse gestuurd en die heeft haar met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Geluk bij een ongeluk; het paard werd in de omgeving aangetroffen en tot stilstand gebracht.

Foto's: Marco Vos

wmv-20110113_meisje_van_paard_gevallen_001

wmv-20110113_meisje_van_paard_gevallen_008

Vrijdag 14 januari:

Rijswijk - Op de Huis te Landelaan raakten twee auto's betrokken bij een kop-staart botsing. Drie mensen klaagden over pijn in de nek. Ambulancepersoneel heeft de slachtoffers nagekeken. Of er uiteindelijk iemand vervoerd is, is onbekend.

Video: Ferrie van der Geer

Den Haag - Rond 19.30 uur werd op de kruising van de Torenstraat met de Noordwal een fietsster aangereden door een auto; hierdoor kwam de fietsster ten val. Er werd een ambulance ter plaatse gestuurd en de fietsster is in de ambulance nagekeken door het ambulancepersoneel. Zij hoefde echter niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden.

Foto's: Marco Vos

wmv-021

wmv-025

Den Haag - Een melding van een binnenbrand in een verzorgingstehuis is altijd 'spannend'. Dat komt met name omdat de impact altijd groot is, met veel mensen die slecht ter been zijn en vaak een broze gezondheid hebben. Vanavond werd er omstreeks 20.00 uur een binnenbrand gemeld in een verzorgingstehuis aan de Theo Mann-Bouwmeesterlaan. Het gebruikelijke binnenbrand-potentieel van 2 tankautospuiten, een hoogwerker en de Officier van Dienst werd op pad gestuurd. Het viel gelukkig mee; het betrof een brandje in een wasmachine. Het nader bericht was dan ook 'kleine brand'. Eén bewoner is nagekeken door de verpleegkundige van de motorambulance.

Foto: Shane Alders

wsa-dsc07719

Bleiswijk
- Ambulance 15-144 van ambulancezorg Zoetermeer heeft vrijdagavond omstreeks 21.20 uur verzakt gestaan in de berm langs de Nieuwe Hoefweg/N209 in Bleiswijk. Zij waren daar ingezet voor een persoon die was uitgegleden en daarbij zijn been had gebroken. Het bergingsbedrijf heeft de ambulance uit de berm getrokken. Het slachtoffer is met dezelfde ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto en tekst: Willem Pos

wwp-dsc_6692

Zaterdag 15 januari:

Voorburg - Eenheden van de brandweerkazernes Den Haag-Haagse Hout en Leidschendam-Voorburg werden vanmiddag om 12.48 uur gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Jacobus van Looystraat. Ter plaatse bleek het te gaan om een woning aan de Albert Verweystraat; er bleek inderdaad een brandlucht uit de woning te komen. Aangezien er niemand thuis was, forceerde de brandweer de voordeur en al snel bleek dat er iets gesmeuld had in de woning. De brandweer heeft de woning goed geventileerd en gaf het nader bericht 'kleine brand geweest'. De schade aan de woning is beperkt gebleven.

Foto's: Lucien de Vries

wlv-dsc_1424

wlv-dsc_1426

Den Haag - Even voor 13.00 uur vond er in de omgeving van de Zuiderparklaan een aanrijding plaats, waarbij één der partijen is doorgereden. De politie zette meteen een klopjacht in op de doorrijders. In de omgeving van de Vlierboomstraat werd de auto gesignaleerd en spoedde diverse poltiie-eenheden zich die kant op. Uitieindelijk werd het voertuig leeg aangefroffen op het Weigeliaplein. Twee in het donker geklede mannen zijn uit de auto gestapt en de wijk in gevlucht. De politie heeft de auto veiliggesteld en is in de omgeving gaan zoeken naar de twee verdachten. Het is onbekend of deze zijn aangehouden.

Foto's: Maurice Schotman

wms-dscf1994

wms-dscf2003

Den Haag - Een bestuurder van een brommobiel is op de Laan van Wateringse Veld onwel geworden. De bestuurder is hierdoor tegen een geparkeerde auto aangereden. De ambulancedienst vervoerde het slachtoffer naar het Leyenburg ziekenhuis. Het voertuig is door de politie met behulp van omstanders in een parkeervak gezet.

Foto’s: Tim en Mark de Kleyn

dsc_3189

dsc_3192

Zondag 16 januari:

Zoetermeer - De bestuurder van een personenauto is op de Zuidweg, in de bocht bij het Q8-benzinestation, door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. Hij raakte aan de rechterkant van de weg een muurtje, schoot toen richting de andere rijbaan en bleef op de vangrail in de middenberm hangen. Geen van de twee inzittenden van de auto raakten gewond. De auto moest door een berger worden afgesleept.

Foto's: Sonja Ferwerda

w-mrf_4342

w-mrf_4346

Nootdorp - Rond 19.40 uur werd de brandweer, op verzoek van de politie, ter plaatse gevraagd op de Laan van Floris de Vijfde, aangezien aldaar een onbeheerd kinderfietsje aan de kant van het water was aangetroffen. Zoals gebruikelijk wordt er bij dit soort meldingen niets aan het toeval overgelaten en werd ook nu weer door de brandweer met groot materieel uitgerukt naar de opgegeven locatie. Duikers hebben na aankomst het water doorzocht, maar konden niets aantreffen. Hierop is de brandweer retour gegaan.

Foto's: Sander Paardekooper

w-sanbar_img_3970

w-sanbar_img_3974